Eind november 2020 worden windmolenpark Borssele 1 & 2 opgeleverd

Er worden de komende week een aantal grote windmolenparken opgeleverd voor de Nederlandse kust van de provincie Zeeland. Het gaat hierbij om de windmolenparken Borssele 1 & 2. Deze windmolenparken kunnen als ze gereed zijn genoeg elektriciteit produceren voor een miljoen Nederlandse huishoudens. De organisatie die verantwoordelijk is voor de bouw van de windmolenparken op zee is het Deense bedrijf Orsted.

Dit bedrijf is ontstaan uit het voormalige Deense olie- en gasbedrijf DONG. Dat was echter geen duurzame organisatie. In negen jaar tijd is het bedrijf echter getransformeerd tot een bedrijf dat volledig gericht is op verduurzaming en duurzame energie. Dat betekent ook dat alle olie-winning en gaswinning is stopgezet. Het bedrijf Orsted is een wereldmarktleider als het gaat over windenergie op zee. Niet alleen voor de Nederlandse kust heeft Orsted windmolenparken gebouwd maar ook voor andere landen aan de kust van de Noordzee.

Verder bouwt Orsted ook windmolenparken in de Verenigde Staten en Azië. De Deense politiek heeft de ontwikkeling van windmolens en het opwekken van elektriciteit uit windkracht al jaren lang gestimuleerd. Dat zorgt er voor dat Denemarken op dit gebied de wereldleider is. Nederland loopt achter op het gebied van de ontwikkeling van windmolens en het opwekken van duurzame elektriciteit uit windkracht. Met name zonnepanelen zijn in Nederland heel populair bij bedrijven en particulieren.