Boeing gaat 16 vliegtuigen bouwen voor Malaysia Airlines

Boeing gaat in totaal 16 vliegtuigen produceren voor Malaysia Airlines. Daarvoor hebben de organisaties met elkaar een intentieovereenkomst gesloten. Het gaat bij deze overeenkomst om de levering van acht 787’s en acht 737’s. Het bericht over de overeenkomst werd woensdag 13 september 2017 bekend gemaakt. Het bericht werd wereldkundig gemaakt door persbureau Bloomberg. Dit persbureau gaf daarbij aan dat de vliegtuigen gezamenlijk een waarde hebben van 3 miljard dollar. Dit is omgerekend meer dan 2,5 miljard euro.

Volgens bestuursvoorzitter Peter Bellew zullen de vliegtuigen wanneer ze klaar zijn voornamelijk worden ingezet in Europa. Ook zullen een aantal vliegtuigen worden gebruikt voor enkele bestemmingen in de Verenigde Staten. De aankoop van de vliegtuigen werd dinsdag al aangekondigd door de Maleisische premier Najib Razak. Hij deed deze aankondiging bij een bezoek aan het Witte Huis. Daar had hij de Amerikaanse president Donald Trump ontmoet.

Het is goed mogelijk dat er in de toekomst meer vliegtuigen zullen worden besteld door de luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines. Er zullen dan mogelijk nog 25 vliegtuigen van het type 737 worden besteld. Als dit doorgaat zou Malaysia Airlines in totaal voor 10 miljard dollar aan vliegtuigen hebben besteld.