Boeing krijgt grote order van China Southern Airlines in 2016

Vliegtuigmaker Boeing heeft een grote order gekregen voor de bouw van vliegtuigen. Het betreft e3n miljardenorder van luchtvaartmaatschappij China Southern Airlines, dit bedrijf is de Chinese partner van KLM. China Southern Airlines gaat van vliegtuigbouwer Boeing een dozijn Dreamliners kopen. Deze vliegtuigen hebben gezamenlijk een actuele waarde van 3,2 miljard dollar. Per stuk kosten de dreamliners, die ook wel aangeduid wordt met type 787-9, ongeveer 271 miljoen Amerikaanse dollar.

Het is echter onduidelijk wat China Southern Airlines precies betaald aan vliegtuigbouwer Boeing. Vaak kunnen luchtvaartmaatschappijen een behoorlijke korting ontvangen als ze grote bestellingen plaatsen voor de aanschaf van meerdere vliegtuigen. Boeing gaat de nieuwe dreamliners in de periode van 2018 tot 2020 leveren aan de Chinese luchtvaartmaatschappij. Op dit moment vliegt China Southern Airlines al met zestien Dreamliners.

De Chinese luchtvaartmaatschappij deed de afgelopen jaren meerdere malen een investering. In 2015 bestelde China Southern Airlines al voor meer dan 15 miljard dollar aan vliegtuigen. Deze werden besteld bij Boeing en Airbus. De Chinese luchtvaartmaatschappij gaat haar burgerluchtvloot steeds verder uitbreiden. Er is steeds meer vraag naar vliegreizen in China. Dit uit zich in een groeiende vraag naar vliegtickets. Nu worden nog meer passagiersvliegtuigen gebouwd zodat het Chinese bedrijf aan de vraag in de markt kan voldoen.