BMW haalde in 2014 opnieuw een recordwinst

BMW is een bekend Duits autoconcern die voornamelijk luxe personenauto’s maakt. Het bedrijf is wereldwijd bekend en heeft daardoor een groot afzetgebied. De afgelopen vijf jaar heeft BMW ieder jaar een recordwinst weten te behalen. Ook in 2014 was er sprake van een recordwinst. Dit nieuws werd donderdag 12 maart 2015 door het Duitse autoconcern naar buiten gebracht.

Groei in omzet en winst
In totaal nam de nettowinst voor BMW met ruim negen procent toe. Hierdoor kwam de winst op een totaalbedrag van 5,8 miljard euro. De omzet nam eveneens toe met bijna zes procent. Hierdoor kwam de omzet uit op een totaalbedrag van 80,4 miljard euro. Deze omzet is het resultaat van de verkoop van 2 miljoen voertuigen.

Reactie van Technisch Werken
Eerder maakte het Duitse automerk Audi bekend dat ze een enorme winst had geboekt. Audi wil het autoconcern BMW graag inhalen in de verkoop van luxe auto’s. Deze ambitie is niet eenvoudig te verwezenlijken want het gaat nog steeds heel goed met BMW. Ook 2015 zou zo maar weer eens een topjaar voor BMW kunnen worden.