BBL een populair onderwerp bij technische uitzendbureaus in 2018

BBL is een afkorting die staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Het is een vorm van praktijkgericht opleiden die onder andere veel wordt toegepast bij technische bedrijven om aankomende vakkrachten op te leiden tot techneut. Voor een BBL-traject zijn een aantal partijen nodig: een erkend leerbedrijf, een opleidingsinstituut en natuurlijk een deelnemer die ook wel BBL-er wordt genoemd. Tegenwoordig zijn er steeds meer uitzendbureaus die ook actief bezig zijn met bemiddeling in BBL-trajecten. Werkzoekenden van alle leeftijden en achtergronden melden zich aan bij uitzendorganisaties om werk te zoeken. Uit deze grote groep inschrijvingen komen vaak ook BBL-ers voort die behoefte hebben aan extra praktijkgerichte opleidingen om een passende baan te vinden in bijvoorbeeld de techniek.

BBL in de techniek
BBL is een succesvolle oplossing omdat iemand leert terwijl hij of zij werkt. Het is praktijkleren met een salaris en vaak ook onkostenvergoedingen. Doormiddel van een BBL opleiding krijgt de deelnemer direct contact met bedrijven en is de kans groter dat er een rechtstreekse baan wordt aangeboden bij een bedrijf. Soms krijgen BBL-ers tijdens het BBL-traject al aanbiedingen van andere werkgevers om de overstap te maken. Met name in de installatietechniek en elektrotechniek komen dat soort situaties vaak voor. Er is een zeer groot tekort aan installatiepersoneel, ook vanwege de energietransitie die in volle gang is. BBL-ers die een BBL opleiding installatietechniek of BBL elektrotechniek volgen kunnen daardoor verzekerd zijn van werk als ze hun opleiding tenminste goed blijven volgen en zich goed inzetten.

Aanmelden voor BBL

Ook via deze website kun je jezelf aanmelden voor een technische BBL opleiding. Klik hiervoor op de knop in het menu waarop staat ‘BBL Technicum’. Dan kom je op een aanmeldformulier voor BBL waarmee je vrijblijvend meer informatie over BBL op kunt vragen of je direct kunt aanmelden voor een BBL opleiding bij jou in de buurt.