Technische mbo-opleidingen populair op de arbeidsmarkt in 2018

De arbeidsmarktperspectieven voor mbo’ers in de techniek zijn gunstig in 2018. Studenten die kiezen voor een technische mbo-opleiding hebben in 2018 en daarna een grote kans op het vinden van een geschikte baan in de sector van hun studiekeuze. Ook is de kans op relevante technische stageplaatsen groot in de technische sector.

SBB
Bovenstaand bericht werd bekend gemaakt door de samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs en bedrijfsleven (SBB). Het bericht werd dinsdag 30 januari 2018 naar buiten gebracht op basis van een analyse van het aantal openstaande vacatures in verschillende sectoren. Ook werd er gebruik gemaakt van informatie die werd verstrekt door leerbedrijven.

Metselaar, timmerman en stukadoor
Er zijn natuurlijk verschillende technische beroepen op de arbeidsmarkt. Voor het ene beroep zijn meer mensen te vinden dan voor het andere beroep. Er blijkt vooral veel werk te zijn voor bouwberoepen zoals metselaar, stucadoor of timmerman. Studenten die een mbo-opleiding volgen in deze vakgebieden kunnen rekenen op goede perspectieven op de arbeidsmarkt.

Machinebouwer, loodgieter en elektricien
Verder zou er volgens de SBB ook een grote kans op werk zijn voor studenten die een opleiding hebben gevolgd tot machinebouwer, elektricien of loodgieter. Dat is niet verwonderlijk want UNETO VNI heeft in 2017 al meerdere keren aangeven dat er een enorm tekort dreigt te ontstaan aan elektromonteurs en installatiemonteurs. Bedrijven en technische uitzendbureaus kunnen in 2018 al nauwelijks geschikte elektromonteurs en installatiemonteurs vinden om de enorme hoeveelheid technische vacatures in de installatiebranche te vervullen.