BBL aanmeldformulier in gebruik vanaf april 2018

Het aanmeldformulier voor BBL-opleidingen is geactiveerd in april 2018 op de website Technischwerken.nl. Dat betekend dat iedereen vanaf dit moment zich kan aanmelden voor een BBL-traject op deze website. Daarvoor kon tot voor kort algemene contactformulier worden aangeklikt. Door aanpassingen op de hoofdpagina van de website kan men nu ook een knop aanklikken die rechtstreeks in verbinding staat met het digitale BBL aanmeldformulier.

Hoe werkt het aanmelden voor BBL?
Websitebezoekers kunnen zich via de knop ‘BBL Technicum’ aanmelden voor een BBL-traject. Dit formulier komt binnen bij de websitebeheerder van Technischwerken.nl en wordt vervolgens in behandeling genomen. Daarbij wordt het formulier verstrekt aan een vestiging van Technicum in de buurt van de woonplaats van de persoon die zich heeft aangemeld voor een BBL-traject. Vervolgens zal een consultant van Technicum of een opleidingscoördinator contact opnemen met de BBL aanvrager. Dan vind er een persoonlijk gesprek plaats waarin de wensen van de aanvrager worden besproken. Daarnaast wordt aangegeven welke BBL-opleidingsmogelijkheden kunnen worden aangeboden door Technicum. Op die manier ontstaat er een totaalbeeld voor de aanvrager van de BBL-opleiding.

Wat gebeurd er na de aanmelding voor BBL?
Als het BBL-traject van start gaat zal Technicum de BBL-er daadwerkelijk salaris betalen. Ook de BBL-opleiding wordt door Technicum betaald. Op die manier levert Technicum een bijdrage aan de ontwikkeling van de BBL-er en ondersteund dit VCU uitzendbureau ook de erkende leerbedrijven in de zoektocht naar geschikte BBL-ers. Zo wordt het tekort aan vakkrachten in de techniek en bouw voor de toekomst gedeeltelijk opgelost. Daarbij is samenwerken van belang. Technicum werkt samen met ROC’s, erkende leerbedrijven en BBL-ers. Deze samenwerking blijft in stand ook als het BBL-traject eenmaal van start is gegaan.