Technischwerken.nl gaat samenwerking aan met Technicum vanaf april 2018

Begin april werd op de website al bekend gemaakt dat er onderhandelingen werden gevoerd tussen Technischwerken.nl en uitzend- en detacheringorganisatie Technicum over een mogelijke samenwerking. Deze onderhandelingen zijn inmiddels succesvol afgerond. Dat betekent dat Technicum en Technischwerken.nl elkaar gaan versterken van 1 mei 2018. Op de homepage van de website staan al een paar dagen knoppen in plaats van een uitklapbaar menu. Dit is overzichtelijker en werkt bovendien sneller. Aan het ‘knoppenbord’ zijn twee knoppen toegevoegd:

  • De knop ‘vacatures’ die rechtstreeks in verbinding staat met het vacatureaanbod van technisch uitzendbureau / detacheringsbureau Technicum.
  • De knop ‘BBL’ waarmee je op een aanmeldformulier komt voor een BBL-traject via Technicum.

Door deze extra knoppen worden de mogelijkheden op de website uitgebreid. Dat heeft een aantal belangrijke voordelen voor de bezoekers van de website. Die kunnen namelijk niet alleen informatie vinden over de techniek maar ook een link vinden naar een interessant vacatureaanbod van technische functies. Ook de mogelijkheid om je aan te melden voor BBL is interessant. Wanneer je interesse in de techniek door de website wordt vergroot heb je ook de mogelijkheid om daadwerkelijk informatie in te winnen met betrekking tot een BBL opleiding in de gewenste technische richting.

Een brede dienstverlening op de technische arbeidsmarkt
Technischwerken.nl is voor een brede dienstverlening op de technische arbeidsmarkt. De website is in de basis opgericht als kenniswebsite, een soort online informatie database met teksten over de techniek, arbeidsmarkt en alle aspecten die daarmee samenhangen zoals veiligheid en gereedschappen. De arbeidsmarkt is dynamisch daarom moet ook het aanbod van een technische kennisbank inspelen op de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt. Technischwerken.nl is echter geen organisatie die actief is in de arbeidsbemiddeling maar Technicum is op dit gebied een specialist. Daarom kunnen bezoekers van Technischwerken.nl doormiddel van een knop rechtstreeks het vacatureaanbod vinden van Technicum in heel Nederland.

Focus op BBL
Er is een tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt. Zowel Technicum als Technischwerken.nl zijn van mening dat een van de meest effectieve oplossingen hiervoor het ontwikkelen en opleiden van technisch personeel is. Omdat er met name in uitvoerende functies een tekort is zal men met name moeten investeren in praktijkgerichte opleidingen. Daarvoor is BBL oftewel de Beroepsbegeleidende leerweg een effectieve opleidingsmethode op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Technicum verstrekt BBL-trajecten en heeft hiervoor opleidingsadviseurs in dienst die tevens als een soort loopbaanbegeleiders een belangrijke ondersteuning bieden aan de ontwikkeling van technisch talent. Deze werkwijze spreekt Technischwerken.nl aan omdat het ontwikkelen van aankomend technisch personeel iets is dat zorgvuldig moet gebeuren door professionals. Op de homepage van deze website is daarom ook een knop zichtbaar met de tekst ‘BBL’ er op. Via deze knop kom je op een aanmeldformulier voor BBL. Dit formulier komt, wanneer het is verzonden, binnen bij Technischwerken.nl die de gegevens vervolgens zorgvuldig verstrekt aan een opleidingsadviseur of technisch consultant in de buurt. Deze neemt vervolgens contact op met de aanvrager. Op die manier wordt de dienstverlenging van de website verbreed.

Toekomstgericht
Technischwerken.nl is toekomstgericht en geeft daardoor aandacht aan de ontwikkeling van vakkrachten doormiddel van BBL-trajecten maar ook doormiddel van het vertrekken van informatie over de techniek en alles wat daar bij hoort. Samen met Technicum worden de handen ineen geslagen om vorm te geven aan deze toekomstvisie. In de nieuwsberichten op deze website zal hierover regelmatig een update verschijnen.