Duitse justitie verdenkt Porsche van manipulatie van uitstoot dieselauto’s in 2018

In het kader van een mogelijk dieselschandaal is de Duitse justitie opnieuw in actie gekomen. Er zijn invallen gedaan bij autoproducent Porsche. Het sportwagenmerk wordt er van verdacht dat ze de uitstoot van haar dieselvoertuigen heeft gemanipuleerd. Daarvoor zou wellicht manipulerende software in de voertuigen zijn geplaatst. De justitie van Duitsland deed de inval bij Porsche tijdens een onderzoek naar bewijsmateriaal.

De actie was daarbij gericht tegen een aantal medewerkers van Porsche die worden verdacht van misleiding en fraude. Er zou onderzoek worden gedaan naar drie verdachten, daarvan is één verdachte een directielid. Er zijn tijdens de inval verschillende documenten meegenomen aldus Porsche. Er zijn ook bij Audi invallen gedaan. Het automerk auto behoort ook tot de Volkswagen groep en leverde dieselmotoren aan Porsche. Zowel Porsche als Audi hebben toegezegd dat ze hun volledige medewerking zullen geven aan het onderzoek.

Toen het onderzoek naar het dieselschandaal begon bij VW werden er ook al onderzoeken gedaan naar de mogelijke betrokkenheid van Porsche bij dit schandaal. Er zijn al verschillende acties geweest, zo heeft Porsche aan het einde van 2016 vrijwillig auto’s teruggeroepen van het type Macan. Daarna. ast werd de Cayenne met 3 liter dieselmotor verboden door de Duitse verkeersminister. Dit verbod werd uitgesproken in de zomer van 2017. BMW en Volkswagen hebben ook te maken gekregen met invallen van de Duitse autoriteiten. Deze autoproducenten hebben vorige maand nog te maken gehad met invallen waarbij ook werd gezocht naar bewijzen voor de manipulatie van de uitstoot van dieselauto’s.