Bam behaalde winst in eerste kwartaal 2016

In de eerste drie maanden van 2016 heeft de bouwonderneming BAM winst geboekt. Eerder had het bouwbedrijf nog verlies gedraaid. Op donderdag 12 mei 2016 maakte de BAM in een handelsbericht bekend hoe het bedrijf er voor staat. Uit dit bericht kwam naar voren dat het bedrijf vooral goed presteert in de vastgoedsector. Ook in de publiek-private samenwerking (pps) gaat het goed met de BAM.

Eerder had de BAM al aangegeven in een prognose dat het resultaat van de BAM in 2016 hoger zal uitvallen dan het resultaat dat de onderneming in 2015 had behaald. Kwartaal één van 2016 werd afgesloten met een gecorrigeerd resultaat voor belastingen van 8 miljoen euro positief.

In 2015 had het bouwbedrijf nog een verlies van 14,1 miljoen euro in dezelfde periode als resultaat. De BAM wil het totale resultaat van 2015 overtreffen. Om dat te bereiken zal de bouwonderneming in de overige drie kwartalen van 2016 meer dan 80 miljoen euro winst moeten behalen.

Reactie van Technisch Werken
Als het beter gaat met de bouw in Nederland is het niet verwonderlijk dat het ook beter gaat met bouwondernemingen. De BAM is hierbij een bekende speler op de markt. Met name in de woningbouw gaat het goed in Nederland. De BAM is als grote bouwonderneming vaak ook een partij die grote utiliteitsprojecten uitvoert. In deze sector is de groei nog niet zo groot als de toename in de woningbouw.

Het herstel van de bouwsector deed haar intrede halverwege 2015. Het is daarom wel logisch te verklaren dat het bouwbedrijf het eerste kwartaal van 2015 heeft weten te overtreffen in 2016 op het gebied van het bedrijfseconomisch resultaat. Nu moet het bouwbedrijf de overige kwartalen nog haar best doen om het totale resultaat van 2015 te overtreffen in 2016. De bouwsector groeit in Nederland maar de concurrentie is nog steeds hevig.