Bouwbedrijf VolkerWessels behaalde in 2015 meer winst en een hogere omzet

In 2015 heeft bouwbedrijf VolkerWessels meer winst en een hogere omzet behaald. Het bouwbedrijf heeft dit donderdag 17 maart 2016 bekend gemaakt. de stijging in de winst en de verhoging van de omzet hebben te maken met het feit dat VolkerWessels profiteerde van de positieve wisselkoerseffecten. Daarnaast heeft het bouwbedrijf een drietal overnames gedaan waardoor de omzet en winst van het bedrijf hoger werden.

Winststijging voor VolkerWessels
Vorig jaar steeg de winst van VolkerWessels met 4 miljoen euro stijgen. Daardoor kwam de totale winst van het bouwbedrijf op 125 miljoen euro. Het operationeel resultaat van het bedrijf ging van 228 miljoen euro naar 235 miljoen euro in 2015. De omzet van VolkerWessels groeide naar iets meer dan 4,9 miljard euro. In 2014 behaalde het bouwbedrijf nog 4,4 miljard euro.

Orderportefeuille VolkerWessels
Heb bouwbedrijf VolkerWessels heeft in 2016 een orderportefeuille van 7 miljard euro. Dit is een zeer hoog niveau volgens het bedrijf. De toekomst van het bedrijf ziet er daardoor in 2016 ook goed uit. Topman Jan van Rooijen benoemde namens het bedrijf dat alle sectoren een bijdrage hebben geleverd aan het positieve bedrijfsresultaat. Deze prestatie werd neergezet ondanks het feit dat de marktomstandigheden wisselden. Hierbij werd door de topman vooral gewezen op de ontwikkelingen in de infrastructuur. Deze divisie heeft volgens hem te maken met een overcapaciteit en daarnaast zijn er lage prijsniveaus in deze sector.

Reactie van Technisch Werken
In 2015 ging het steeds beter met de bouwsector in Nederland. Ook in 2016 gaat het goed met de bouw. Geen wonder dat bouwbedrijven zoals VolkerWessels het goed doen. Het ene bouwbedrijf maakt echter wel meer winst en behaald een hogere omzet dan het andere bouwbedrijf. Dat heeft te maken met strategische keuzes. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de infrastructuur dan is deze sector geen sector waar in 2015 veel winst behaald kon worden.

Bouwbedrijven die veel actief zijn in deze sector hebben het daarom moeilijk gehad in 2015. Daarnaast is de utiliteit een sector geweest waar niet veel winst te behalen viel. Dit is geheel anders bij de woningbouwsector. In die sector is sprake van een grote groei in het aantal projecten. Vooral in de Randstad neemt het aantal bouwprojecten in de woningbouw toe. Bouwbedrijven die zich  op de woningmarkt richten zullen ook in 2016 een goede tijd doormaken.