Bouwbedrijf VolkerWessels behaalde in 2016 meer omzet en winst

Bouwbedrijf VolkerWessels heeft in 2016 haar winst met meer dan een vijfde weten te laten stijgen. Naast een stijging in de winst stegen ook de opbrengsten van het bouwbedrijf. Deze stijging vond plaats ondanks de nadelige wisselkoerseffecten en ondanks de vertragingen in de projecten in Canada als gevolg van bosbranden. Het bericht over de resultaten van VolkerWessels werd donderdag 16 maart 2017 bekend gemaakt door het bouwbedrijf zelf.

VolkerWessels had een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 103 miljoen euro geboekt in 2016. Dat is 21 procent meer winst dan in 2015 werd betaald. In 2016 nam de omzet toe met 3 procent en kwam daardoor uit 5,5 miljard euro. In 2016 groeide de orderportefeuille aan tot 8,2 miljard euro aan toekomstige omzet voor het bouwbedrijf. Dit is een stijging van 6 procent ten opzichte van 2015. De hoogte van de orderportefeuille van VolkerWessels heeft daardoor een recordhoogte bereikt. In de geschiedenis van het bedrijf had VolkerWessels nog niet eerder zoveel werk in het verschiet.

VolkerWessels wist te profiteren van de bouw- en vastgoedmarkt in Nederland. In deze sector is sprake van een herstel. Daardoor wist VolkerWessels in dat segment een omzetstijging van 11 procent te realiseren. Daardoor steeg de omzet van dit bouwbedrijf tot ruim 1,9 miljard euro.