Bouwbedrijf VolkerWessels behaalt meer winst in 2017

VolkerWessels heeft meer winst weten te behalen vanwege de aantrekkende bouwsector. Ook de stijgende huizenprijzen zorgen er voor dat de winstgevendheid van VolkerWessels omhoog is gegaan. Het bouwbedrijf richt zich de afgelopen tijd meer op de kleinere en middelgrote bouwprojecten. Deze projecten zijn vaak winstgevender. In de periode van januari 2017 tot en met de maand september 2017 kwam de omzet van VolkerWessels uit op ongeveer 4 miljard euro.

Ebita
De ebitda van het bedrijf steeg met tien procent en kwam daardoor uit op 155 miljoen euro. Verder verbeterde de marge van het bedrijf. Daardoor kwamen de marges uit op 3,9 procent. Net als andere bouwbedrijven merkt ook VolkerWessels dat er meer orders binnen komen. De orderportefeuille van het bedrijf werd 814 miljoen euro aan extra opdrachten gevuld. Dit zorgt er voor dat het bouwbedrijf momenteel voor ongeveer 8,3 miljard euro aan werkzaamheden kan uitvoeren.

Verwachtingen over 2017
VolkerWessels handhaaft haar verwachtingen over geheel 2017. Zowel de winst van het bedrijf als het bedrijfsresultaat zullen stijgen. Het bouwbedrijf heeft wel te maken met oplopende bouwkosten. Ook heeft het bouwbedrijf net als andere bouwbedrijven te maken met vacatures voor bouwpersoneel. Ervaren krachten in de bouw worden steeds schaarser. Er werd niet bekend gemaakt of dit tekort aan ervaren bouwvakkers ook voor problemen zorgt bij VolkerWessels. Andere bouwbedrijven hebben echter wel aangegeven dat het tekort aan vakkrachten op de bouw er voor zorgt dat projecten minder snel worden afgerond of dat er minder bouwprojecten worden aangenomen omdat bouwbedrijven eenvoudigweg niet de mankracht hebben om de bouwprojecten snel en succesvol af te ronden.

Technisch uitzendbureau
Technische uitzendbureaus proberen bouwbedrijven te ondersteunen bij het zoeken naar ervaren bouwpersoneel. Echter blijken ook veel uitzendbureaus in de bouw moeite te hebben met het vinden van ervaren bouwvakkers. Zelfs VCU uitzendbureaus die ervaring hebben in de bouwsector weten zo langzamerhand niet meer waar ze hun ervaren kandidaten vandaan moeten halen. Daarom wordt er steeds meer geïnvesteerd in het bieden van technische opleidingen aan personeel.