Apple heeft interesse in McLaren Technology Group in 2016

Apple is wereldwijd een bekend bedrijf op het gebied van computers en elektronica.  Het bedrijf is vooruitstrevend en voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en technologie. Het bedrijf kan veel technologie zelf ontwikkelen maar kijkt ook naar bedrijven en partners die Apple kunnen versterken. Al meer dan twee jaar zijn er op de markt geruchten dat Apple bezig is met de ontwikkeling van elektrische auto’s. Daarvoor heeft Apple echter een partner nodig. Deze partner zou McLaren Technology Group kunnen zijn. Dit bedrijf is de maker van de McLaren sportauto’s en is eigenaar van het gelijknamige Formule 1-team. Apple heeft gesprekken met de McLaren Technology Group gevoerd met als insteek een volledige overname.

Waarde McLaren

Dit bericht werd bekend gemaakt door  Financial Times. De bronnen van dit mediabedrijf maakten tevens bekend dat McLaren ongeveer tussen de 1 miljard en 1,5 miljard zal moeten opbrengen.  Dit is omgerekend ongeveer1,2 tot 1,7 miljard euro. In 2021 zou Apple haar eigen elektrische auto’s op de markt willen brengen. Volgens de laatste berichten gaat de ontwikkeling van de ‘Apple Car’ echter minder snel dan verwacht.

Technologie McLaren als oplossing

McLaren zou een oplossing kunnen bieden. Dit bedrijf heeft veel kennis over de bouw van auto’s maar ook over het maken van software die wordt gebruikt in de boordsystemen. Zowel McLaren als Apple hebben niet officieel gereageerd op het overnamegerucht in de pers. Apple doet niet vaak grgrote overnames op de markt. Twee jaar geleden deed het bbedrijf een grote overname van  koptelefoonmaker Beats van Dr Dre. Hiervoor werd een bedrag van 3 miljard dollar neergelegd.

Cijfers van McLaren

De overname van McLaren zou een bijzondere technologische samenwerking kunnen betekenen. In 2015 produceerde McLaren in totaal 1.654 auto’s. Deze auto’s leverden bij elkaar 450 miljoen pond aan omzet. Het bedrijf draaide wel een verlies in 2014. Dat jaar is het laatste jaar waarover financiële gegevens bekend zijn gemaakt door McLaren. Officiële cijfers over 2015 zijn niet bekend. Apple zal daar waarschijnlijk niet wakker van liggen.