Voormalig topman Tesla gaat bij Apple aan zelfrijdende auto werken vanaf 2018

Doug Field is onlangs vertrokken als Tesla-productiebaas en gaat terug naar zijn oude werkgever Apple. In de toekomst zal hij daar waarschijnlijk gaan werken in een leidinggevende functie in de ontwikkeling en productie van zelfrijdende auto’s. De terugkeer van Field is door Apple bevestigt tegenover Reuters persbureau. Ongeveer vijf jaar geleden had Field het bedrijf Apple verlaten om aan de slag te gaan bij Tesla.

Inmiddels heeft hij zijn vertrek bij deze autoproducent bekend gemaakt. In mei had Field al aangegeven dat hij zou gaan vertrekken bij Tesla. Zodra hij is teruggekeerd bij Apple zal hij gaan samenwerken met Apple-topman Bob Mansfield. Deze topman staat aan het hoofd van Project Titan. Er zijn verschillende bronnen die bevestigen dat het team Titan momenteel werkt aan zelfrijdende auto’s die elektrisch zijn aangedreven.

De bronnen die hierover verslag doen geven hierover geen gedetailleerde informatie. Dat kom mede omdat Apple zelf nauwelijks informatie verstrekt over haar plannen en ontwikkelingen op het gebied van een elektrische, zelfrijdende auto. CEO Tim Cook heeft echter wel aangegeven dat het bedrijf bezig is met autonome systemen. Daarover deed hij een uitspraak in juni 2018.