BBL vacatures als oplossing voor personeelstekort in 2018

In de techniek worden steeds meer vacatures gepubliceerd waarin een combinatie van werken en leren wordt aangeboden. Omdat werken en leren meestal in de vorm van een BBL traject wordt vormgegeven noemt men deze vacatures ook wel BBL vacatures. Het interessante van een BBL vacature is dat iemand leert en werkt bij een erkend leerbedrijf. Op die manier verdient iemand geld maar kan hij of zij zich tegelijkertijd verder ontwikkelen in een speciaal vakgebied.

BBL trajecten in de techniek
De behoefte aan nieuwe instromers in de techniek is groot. Toch is niet voor elke functie een BBL traject ontwikkeld. Bepaalde sectoren hebben echter zo’n groot tekort aan personeel dat er veel verschillende BBL trajecten mogelijk zijn. Hierbij kun je denken aan BBL-trajecten die iemand opleiden tot elektromonteur en installatiemonteur. Ook in de mechatronica zijn veel BBL vacatures te vinden omdat mechatronica bij veel bedrijven in de werktuigbouwkunde een gevraagde opleiding is. De energietransitie en de oplopende drukte in de woningbouw en utiliteitsbouw zorgt er voor dat er steeds meer BBL trajecten worden gestart voor functies die in deze sectoren belangrijk zijn.

In aanmerking komen voor BBL vacatures?
Op internet zijn er veel vacatures te vinden waarin BBL trajecten zijn verwerkt. Je kunt echter ook een open sollicitatie indienen voor een BBL traject oftewel werken en leren. Dat kan ook op deze site door het aanmeldformulier in te vullen. Het aanmeldformulier voor BBL vind je in de menubalk maar je kunt ook hier klikken en het formulier digitaal invullen en insturen. Binnen korte tijd krijg je dan bericht voor een persoonlijk gesprek waarin je mogelijkheden worden besproken om een BBL traject te volgen bij een erkend leerbedrijf bij jou in de buurt.