Apple werkt aan autonome auto’s in 2017

Tim Cook is de directeur van Apple. Hij heeft in een interview met Bloomberg Television aangegeven dat Apel de focus aan het leggen is op autonome systemen. Het is volgens Cook nog onduidelijk of deze inspanningen ook zullen resulteren in een daadwerkelijk zelfrijdende auto. Desondanks heeft de directeur voor het eerst bevestigt dat Apple aan autonome auto’s werkt.

Voor Apple is de techniek voor zelfrijdende auto’s heel erg belangrijk aldus Tim Cook. De technologie die het zelfrijden van auto’s mogelijk maakt is de basis voor alle kunstmatige intelligentieprojecten. Verder is de zelfrijdtechnologie voor auto’s vermoedelijk een van de moeilijkste kunstmatige-intelligentieprojecten waar bedrijven aan kunnen werken.

Sinds 2015 is de ontwikkeling van technologie voor een zelfrijdende auto van Apple een publiek geheim. Apple wilde in eerste instantie een eigen zelfrijdende auto ontwikkelen. In 2016 had het bedrijf echter de beslissing genomen om de focus op onderliggende technologie te leggen.

Voor het testen van zelfrijdende auto’s moeten bedrijven in Amerika en andere landen een vergunning krijgen. In april wist Apple een vergunning te krijgen om in de Amerikaanse staat Californië drie verschillende zelfrijdende auto’s te testen. In totaal heeft het bedrijf in ieder geval zes auto’s minstens een jaar lang gebruikt om de technologie op de openbare wegen rond San Francisco te testen. Dit hebben ingewijden tegenover Bloomberg bekend gemaakt. Het bedrijf Apple wil echter niet op deze berichtgeving reageren.