Webgigant Alibaba gaat zelfrijdende auto ontwikkelen vanaf 2018

De Chinese webgigant Alibaba gaat zich de komende tijd richten op de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Dit werd bevestigd door een woordvoerder van het bedrijf. Er waren eerder al geruchten over de ontwikkeling van een zelfrijdende auto maar de woordvoerder van Alibaba heeft aan de South China Morning Post bekend gemaakt dat deze geruchten grotendeels waar zijn. Alibaba zal zich aansluiten bij de Chinese internetgiganten Baidu en Tencent. Deze webbedrijven zijn ook actief in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Volgens de China Morning Post is Alibaba op dit moment al actief met het uitvoeren van testen met zelfrijdende auto’s. Deze testen zouden behoorlijk goed verlopen. Momenteel zou het bedrijf al over voldoende kwalitatieve technologie beschikken om in staat te zijn om testen met voertuigen uit te voeren op de openbare weg. Het is de bedoeling dat Alibaba een auto zal maken die semi-autonoom kan rijden. Dat betekend dat de auto niet volledig autonoom aan het verkeer kan deelnemen maar wel in de meeste omstandigheden, autonoom kan rijden. Het bedrijf Baidu heeft vergelijkbare doelstellingen maar het bedrijf Tencent laat tot nu toe weinig los over haar toekomstplannen.

Ook in de Verenigde Staten worden testen met zelfrijdende auto’s. In dat land zijn onder meer taxibedrijf Uber en Google-zusterbedrijf Waymo bezig om hun zelfrijdende auto’s op de openbare weg te testen. Tijdens deze testen zijn nog wel bestuurders aanwezig. Die moeten kunnen ingrijpen als het systeem van de auto niet goed werkt en er ongelukken dreigen te gebeuren.