Aantal zelfrijdende auto’s van General Motors in Californië met de helft toegenomen in 2018

GM Cruise is een gedeelte van het bedrijf General Motors die zich bezig houdt met de ontwikkeling en productie van zelfrijdende auto’s. Daarbij maakt GM cruise ook gebruik van zogenaamde testauto’s. Daarmee wordt de technologie van zelfrijdende auto’s in de praktijk op autowegen getest zodat getoetst kan worden of de technologie voldoende effectief en veilig is.

Inmiddels heeft GM Cruise een totaal van 175 zelfrijdende testauto’s. Dat komt naar voren uit cijfers die de verkeersautoriteit in Californië met MacReports heeft gedeeld. Dat betekent dat de vloot van testauto’s van GM Cruise in twee maanden met de helft gegroeid. In juli bestond de vloot van zelfrijdende auto’s nog uit 117 auto’s. Op dit moment heeft General Motors, ten opzichte van andere bedrijven die zich richten op zelfrijdende auto’s, de meeste auto’s op de weg waarmee het autonoom rijden kan worden getest. Google-zusterbedrijf Waymo heeft in totaal 88 testauto’s en Apple 70.

Veel autoproducenten kiezen er voor om testen uit te voeren in Californië. Deze Amerikaanse staat is een gunstige plek om autonome voertuigen te testen. Er is sprake van een relatief soepele regelgeving. Bovendien is Californië populair vanwege het zonnige klimaat. Om die reden hebben veel techbedrijven hun hoofdkantoren gevestigd in deze staat.