Aanmelden voor BBL in de techniek in 2018

Op technischwerken.nl kun je jezelf aanmelden voor een BBL opleiding in de techniek. Dat kan doormiddel van een rechtstreekse aanmelding via de knop ‘BBL’ op de hoofdpagina (homepage). Daarnaast is het ook mogelijk om via het standaard contactformulier van de website een aanvraag te doen voor een BBL-traject. Technischwerken.nl heeft een samenwerkingstraject afgesloten met technisch uitzendbureau Technicum. Dit uitzendbureau heeft consultants en opleidingsadviseurs in dienst die kosteloos adviezen geven over BBL-trajecten. Daarnaast worden via Technicum ook BBL-trajecten aangeboden bij erkende leerbedrijven door heel Nederland in de:

  • installatietechniek,
  • elektrotechniek,
  • werktuigbouwkunde,
  • bouw/ civiele techniek,
  • mobiliteit,
  • telecom.

Technicum is gespecialiseerd in BBL
In de hierboven genoemde sectoren heeft Technicum interne specialisten die veel kennis hebben van de arbeidsmarkt in een specifieke technische sector. Daardoor is het advies van de consultants en opleidingsadviseurs van Technicum waardevol als je op zoek bent naar een BBL-traject in de techniek. Een goed advies is belangrijk want een BBL-opleiding duurt meestal een paar jaar, afhankelijk van welk niveau je kunt en wilt behalen. Een verkeerde keuze kan er voor zorgen dat je waardevolle opleidingsjaren kwijt bent. In plaats daarvan kun je van te voren beter een bewuste keuze maken voor een bepaalde BBL-opleiding. Een advies van een consultant of opleidingsadviseur zorgt er voor dat je een verstandige keuze maakt. Een BBL-opleiding moet bij jezelf passen maar er moet ook voldoende aansluiting zijn met de vraag naar personeel op de arbeidsmarkt.

Welke BBL-opleiding vergoot je kans op werk?
Er zijn veel opleidingen in de techniek die in een BBL-vorm worden aangeboden door het ROC (Regionaal Opleidings Centrum). Toch zijn niet alle BBL-opleidingen evenveel ‘waard’ op de arbeidsmarkt. Er zijn BBL-opleidingen waarmee je een grote kans op werk hebt zoals BBL Monteur Sterkstroom Installaties of BBL opleidingen in de installatietechniek of mechatronica. Ook zijn er opleidingen die juist minder aansluiting hebben met de arbeidsmarkt. Dit zijn meestal de opleidingen die meer gericht zijn op vormgeving dan op de uitvoerende techniek. Er zijn natuurlijk maar een paar designers of ontwerpers nodig. In plaats daarvan zijn er juist wel veel vakkrachten nodig die daadwerkelijk vaardig genoeg zijn om installaties, machines, voertuigen en bouwwerken te kunnen installeren, assembleren, onderhouden en reviseren. De vaardigheden die hiervoor nodig zijn kun je het beste in de praktijk leren doormiddel van een passende BBL-opleiding. Een goed advies is daarvoor van groot belang. Dit advies kan Technicum jou bieden en er zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe werkt het aanmeldingstraject voor BBL?
Het aanmelden voor een BBL-traject is eenvoudig. Je kunt via de knop ‘contact’ of via de knop ‘BBL’ een aanvraag indienen voor een BBL-traject. Zodra je dit formulier digitaal hebt ingevuld komt dit formulier binnen bij Technicum. Dan zal er contact met je worden opgenomen door een Technicumvestiging bij jou in de buurt. Vervolgens zal er meestal een persoonlijk gesprek plaatsvinden op de vestiging van Technicum. Daar zal de consultant of opleidingsadviseur met je bespreken welke mogelijkheden Technicum voor je heeft met betrekking tot een BBL-traject. Uiteraard wordt daarbij ook ingegaan op je persoonlijke wensen, voorkeuren en vaardigheden. Op die manier krijg je het beste advies en de beste BBL opleiding aangeboden.

BBL via Technicum
BBL kan ook via Technicum worden geregeld. Technicum geeft namelijk niet alleen advies over BBL-opleidingen, je kunt ook daadwerkelijk een BBL-traject volgen via deze organisatie. In dat geval betaald Technicum de kosten voor de opleiding en zoekt Technicum een erkend leerbedrijf dat bij jou past. Je ontvangt dan een marktconform BBL-salaris en krijgt kleding en gereedschap van Technicum zodat je het werk bij het erkend leerbedrijf zo goed mogelijk uit kunt voeren. Natuurlijk zijn aan een BBL-traject altijd voorwaarden verbonden. Dat is logisch want er wordt tijd en geld in je geïnvesteerd.

Uiteraard wordt er dan van je verwacht dat je je inzet voor de BBL-opleiding en dat je de afspraken die daarbij horen nakomt. Daarin verschilt Technicum uitzendbureau niet van een andere arbeidsbemiddelaar die BBL-opleidingen aanbied. Technicum onderscheid zich echter wel op het gebied van kwaliteit. Deze organisatie is namelijk VCU gecertificeerd en heeft ervaren consultants in dienst die de arbeidsmarkt goed kennen en weten wat de arbeidsmarkt nodig heeft. Daar wordt het aanbod aan BBL op aangepast. Zo worden passende BBL-trajecten aangeboden met een zo groot mogelijke kans op werk, ook in de toekomst. Want de toekomst is waar het om gaat als je een BBL of andere opleiding kiest.