Tesla hoeft geen zelfrijdende auto’s terug te roepen in de VS in 2017

Automerk Tesla hoeft in 2017 geen zelfrijdende auto’s terug te roepen Amerika met betrekking tot het dodelijke ongeluk dat plaatsvond in 2016. In 2016 vond een ongeluk plaats met een Tesla die voorzien was van het zelfrijdprogramma AutoPilot. De bestuurder van de Tesla had het programma AutoPilot ingeschakeld maar dit systeem name een vrachtwagen niet waar met haar sensoren. Daardoor reed de Tesla tegen de achterkant van de vrachtwagen aan en kwam de bestuurder te overlijden.

Een Amerikaans overheidsorgaan dat is opgericht voor het bevorderen van veilig rijden, het voorkomen van ongelukken op de weg en het redden van levens heeft geconcludeerd dat Tesla geen auto’s hoeft terug te roepen op basis van het ongeluk. Dit werd donderdag 19 januari bekend gemaakt door de BBC. Het Amerikaanse overheidsorgaan maakte bovendien bekend dat het aantal ongelukken waarbij Tesla-auto’s betrokken zijn met ongeveer veertig procent is gedaald sinds deze auto’s door Tesla zijn uitgevoerd met AutoPilot.

Tesla had eerder al bekend gemaakt dat AutoPilot geen volledig zelfrijdend systeem is. In plaats daarvan is AutoPilot bedoelt om de automobilist te ondersteunen tijdens het rijden. De sensoren en het programma zorgen er voor dat er meer kan worden waargenomen rondom de auto dan de automobilist in zijn eentje kan waarnemen. Automobilisten dienen echter wel zelf de auto te besturen en de handen dus aan het stuur te houden aldus Tesla.