Amerikaanse mijnwerkers moeten dronebestuurders worden vanaf 2016

De mijnwerkers in Amerika gaan geen gunstige tijd tegemoet.  De Amerikaanse regering wil de kolenindustrie van haar land laten krimpen.  Dat heeft gevolgen voor de werkgelegenheid in deze sector.  Veel mijnwerkers in Amerika zijn bang om hun baan te verliezen. Amerika wil haar energiewinning ook verduurzamen en zal daardoor afscheid moeten nemen van haar kolensector. Dit houd in dat werknemers in kolenmijnen ook worden gedwongen om afscheid te nemen van hun baan. De Amerikaanse regering zoekt op dit moment naar een oplossing voor deze werklozen. Dat is niet eenvoudig want werken in mijnen is een specifiek beroep in een specifieke sector. Bijscholing heeft dan geen zin, de voormalige mijnwerkers zullen omgeschoold moeten worden naar een geheel andere baan.

De regering van Obama is van plan om 28 miljoen dollar te investeren in het vergroten van de kans oo werk voor werkloze mijnwerkers. Dit bedrag wordt verdeeld over 42 projecten.  Een voorbeeld hiervan is het droneproject. De regering van Amerika heeft besloten om hier 2,2 miljoen dollar in te investeren. Dit is omgerekend 2 miljoen euro. Met dit bedrag wil de regering een deel van de  mijnwerkers omscholen tot dronebestuurders.  Dit bericht werd vrijdag bekend gemaakt door Recode. Het is omscholingsprogramma vormt een onderdeel van een programma om werknemers in de krimpende kolenindustrie in de Verenigde Staten van een nieuwe baan te voorzien.

De opleiding van de mijnwerkers zal plaatsvinden in het zuidwesten van de staat Virginia. Recode geeft aan dat er in Amerika per jaar duizenden banen verloren gaan door de krimpende kolenindustrie. Een technologiewebsite geeft aan dat Amerika met dit plan laat zien dat drones een belangrijk element van de Amerikaanse economie moeten worden.