Volkswagen wordt actiever op Amerikaanse markt vanaf 2016

Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft belangrijke plannen gemaakt voor haar toekomst. Volkswagen wil haar aandeel op de Amerikaanse automarkt vergroten en haar winstgevendheid verbeteren. De nasleep van het dieselschandaal moet op die manier zo snel mogelijk worden weggewerkt. De Amerikaanse markt zal een aantal nieuwe Volkswagenmodellen kunnen verwachten.  De nieuwe modellen zijn voorzien van verbrandingsmotoren maar er wworden ook modellen uitgebracht die voorzien zijn van elektromotoren.

Het nieuwe strategische plan Transform 2025+ is door Volkswagen op gesteld. Dit plan beschrijft hoe de winstmarge van het hoofdmerk Volkswagen kan worden verhoogd naar 6 procent. Het huidige winstpercentage is 2 procent. Een week geleden maakte Volkswagen bekend dat er 30.000 banen worden geschrapt de komende jaten. Door het schrappen van de banen hoop het bedrijf miljarden aan kosten te besparen. Het bedrijf maakt ook een selectie van haar modellen.  Automodellen die minder goed worden verkocht zullen in de toekomst van de markt worden gehaald.

De komende tijd brengt Volkswagen een groot aantal nieuwe SUV’s naar buiten. In 2021 zal Volkswagen starten met de productie van elektrische auto’s in Noord-Amerika. Op die manier hoopt Volkswagen een leidende speler op de Amerikaanse automarkt te worden. Vanaf 2025 moeten er jaarlijks volgens de planning 1 miljoen elektrisch aangedreven auto’s worden verkocht.

Op dit moment is het marktaandeel van het Duitse merk Volkswagen in de Verenigde Staten minder dan 2 procent. Dat is een zeer laag percentage. De belangrijke concurrenten van het Volkswagen concern zijn General Motors en Toyota. Volkswagen wil zich richten op de productie van SUV’s, sedans en elektrische wagens. Deze focus moet er voor zorgen dat het marktaandeel van Volkswagen gaat toenemen op de Amerikaanse markt. Herbert Diess de topman van de Volkswagen-divisie heeft het over het grootste veranderingsproces binnen het Volkswagen concern die ooit heeft plaatsgevonden.