Aerohive introduceert Atom AP30: het eerste zakelijke draadloze access point dat werkt via het stopcontact

Draadloze verbinding met vereenvoudigd installatieproces en hardware-ontwerp
Amstelveen, 30 juli 2018 – Aerohive Networks™ (NYSE: HIVE), leverancier van zakelijke cloud-based netwerkoplossingen, introduceert de Atom AP30™. Dit is het eerste zakelijke draadloze access point dat op een stopcontact kan worden aangesloten. Dit kwartaal verschijnen er versies met stekkers van het type C en G op de markt, zodat organisaties in alle EU-landen in enkele minuten over draadloze verbinding beschikken.

De Aerohive Atom AP30 biedt de mogelijkheid om access points voor plafond- of wandmontage aan te vullen of vervangen. Het unieke, compacte ontwerp, de mogelijkheden voor beheer vanuit de cloud en de kant-en-klare beschikbaarheid van mesh-functionaliteit stellen IT-afdelingen in staat om hun toegangsnetwerken eigenhandig aan te passen aan de voortdurend veranderende behoeften van draadloze clients, in elke omgeving en op elke locatie. De Atom AP30 is een form factor access point dat beschikt over alle functies en mogelijkheden van traditionele access points met netwerktoegang op basis van identiteit, een software-defined architectuur en enterprise performance management.

De Atom AP30 helpt organisaties om sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter te voorzien in alle gebruikersbehoeften, zoals:

Dekking in ‘dode’ zones – De Atom AP30 breidt de draadloze dekking direct uit naar ‘dode’ zones. Denk aan kantines, opslagruimtes of het einde van een lange gang. Het access point kan in een paar minuten tijdelijk of permanent worden geïnstalleerd. Omdat het niet nodig is om nieuwe kabels aan te leggen of bestaande access points te verplaatsen, besparen organisaties tijd en geld.

Oplossing voor overbelasting – De Atom AP30 kan worden gebruikt in aanvulling op overbelaste access points om extra draadloze dekking beschikbaar te stellen bij grote gebruikersaantallen. Denk aan vergaderruimtes, trainingsruimtes, cafés, lobby’s, wachtkamers en aula’s.

Prestatieverbetering voor netwerken van derden – De Atom AP30 is compatibel met draadloze netwerken van derden, zoals Cisco, HPE en Ruckus. Het access point ondersteunt bij problemen met de draadloze dekking en capaciteit. In de sensormodus kan de Atom AP30 ook worden ingezet voor de bewaking van de efficiëntie van netwerken van andere leveranciers.

Directe en veilige uitbreiding van zakelijke connectiviteit – Organisaties kunnen de draadloze connectiviteit met de Atom AP30 direct uitbreiden naar elke locatie waar een stopcontact beschikbaar is en een IP-adres kan worden opgehaald. Dankzij ingebouwde VPN-functionaliteit zijn de interne SSID- en beveiligingsmogelijkheden direct beschikbaar voor bijvoorbeeld werken op afstand, marketingevenementen, verkoopdemonstraties, externe vergaderingen en tijdelijke kantoorfaciliteiten.

Inzet als IoT-hub – De Atom AP30 kan snel elk IoT-apparaat met een netwerk verbinden, of dat netwerk nu is gebaseerd op technologie van Aerohive of van een andere leverancier. Dit is ook mogelijk in moeilijk bereikbare locaties. Het access point kan als IoT-hub worden ingezet en elk draadloos en op Ethernet gebaseerd apparaat, inclusief IoT-sensoren, veilig verbinden.

Kostenefficiëntie voor mobiele kantoren – De Atom AP30 is eenvoudig tijdelijk of permanent te installeren in mobiele kantoren, zoals bouwketens, hotels en cruiseschepen.

Beschikbaarheid
De Aerohive Atom AP30 is momenteel verkrijgbaar met een stekker van het type A of B in Canada, Japan, Mexico en de Verenigde Staten. Aerohive breidt zijn aanbod dit kwartaal uit met uitvoeringen met een stekker van het type C en G voor EU-landen en het Verenigd Koninkrijk.