BMW introduceert veertig nieuwe automodellen tussen 2017 en 2019

Het Duitse autoconcern BMW gaat de komende twee jaren in totaal ongeveer veertig nieuwe automodellen op de markt brengen. Onder deze nieuwe automodellen vallen ook vernieuwde versies van reeds bestaande automodellen. Dit heeft BMW dinsdag 21 maart 2017 bekend gemaakt op een jaarlijkse persconferentie. Een aantal automodellen werden door topman Harald Krüger van BMW onder de aandacht gebracht. Zo had hij het over een nieuwe X7. Ook gaat het om een reeks nieuwe hybride voertuigen.

BMW hoopt met de nieuwe automodellen haar marktaandeel te vergroten ten opzichte van haar concurrent Mercedes-Benz. In 2016 raakte BMW namelijk de titel van grootste luxe automerk in de wereld kwijt aan Mercedes-Benz. Daarom reageert BMW met de introductie van verschillende nieuwe automodellen. De topman van BMW verwacht dat er in 2017 meer auto’s van het merk BMW zullen worden verkocht.

Daardoor wordt op een stijging van de omzet en een stijging van de winst gerekend door de autoproducent uit München. De topman benoemde daarnaast de succesvolle introductie van de nieuwe BMW 5-serie in februari 2017. Het bedrijf is hoopvol gestemd over de toekomst.