Mercedes-Benz roept 22.000 auto’s terug in maart 2017

Automerk Mercedes-Benz heeft technische problemen geconstateerd bij een aantal van haar auto’s.  De problemen zorgen er voor dat de autoproducent genoodzaakt is om 22.000 Nederlandse eigenaren van een Mercedes-Benz op te roepen om hun auto’s technisch te laten controleren.

Een brief van Mercedes-Benz

De eigenaren krijgen een brief waarin staat dat ze met hun auto ter controle bij de dealer langs moeten gaan. Tijdens de controle wordt gekeken of er iets mis is met de generator van de start-stop-installatie van hun auto. Deze generator zou volgens Mercedes-Benz bij overmatig gebruik oververhit kunnen raken. Een woordvoerder van Mercedes-Benz Nederland geeft aan dat het probleem kosteloos verholpen zal worden door de dealer.

Wereldwijde terugroepactie

Niet alleen in Nederland worden auto’s teruggeroepen. Het autobedrijf roept wereldwijd auto’s terug. In totaal zou het om een miljoen auto’s gaan. De auto’s waar de technische problemen mogelijk aanwezig zijn hebben een bouwjaar tussen 2014 en 2017. Volgens Mercedes-Benz zijn de meeste auto’s met het mogelijke defect in de Verenigde Staten en in Duitsland verkocht.

Voorzorgsmaatregel

Volgens een woordvoerder van Mercedes in Nederland is de terugroepactie een voorzorgsmaatregel. Bij Mercedes-Benz zijn er in Nederland geen problemen bekend die door het technische probleem zijn ontstaan. Het systeem waar het probleem bij geconstateerd is is start-stop-installatie dit systeem laat de motor van de auto automatisch afslaan en aanslaan als de auto bijvoorbeeld bij een verkeerslicht wordt gestopt. In Nederland zijn er geen problemen geweest met dit systeem in andere delen van de wereld zijn er echter wel een aantal gevallen bekend.  Volgens persbureau Reuters zijn wereldwijd door het defect 51 branden ontstaan. Dertig van deze branden zijn gemeld in de VS. Niemand raakte door het defect gewond. Mercedes-Benz is betrokken bij de veiligheid van haar klanten en wil daarom alle auto’s controleren op de aanwezigheid van het defect.