Aanbod aan vacatures voor onderhoudsmonteurs blijft staan in mei 2020

In de maand mei van 2020 is de coronacrisis nog niet voorbij. Het is echter wel opvallend dat er nog steeds veel onderhoudsmonteurs worden gevraagd op de arbeidsmarkt. Dat was voor de coronacrisis ook het geval maar is dus tijdens deze crisis niet veranderd. Corona heeft een invloed op bedrijven in de techniek maar het belang van een goede onderhoudsmonteur is groot. Onderhoudsmonteurs moeten er ook tijdens de coronacrisis voor zorgen dat machines blijven draaien.

Belang van onderhoudsmonteurs

Er kan wel worden bezuinigd op bepaalde functies en arbeidsplaatsen maar tijdens de coronacrisis gaan bedrijven niet zover om vacatures voor onderhoudsmonteurs te schrappen. Deze mensen zijn namelijk van noodzakelijk belang voor bedrijven. Als er te weinig onderhoudsmonteurs in dienst zijn kan de druk op bestaande onderhoudsmonteurs te groot worden en dat heeft gevolgen voor de kwaliteit maar ook voor de kwantiteit van hun werk.

Vacatures blijven open

Onderhoudsmonteurs doen niet alleen noodzakelijk onderhoud maar doen ook onderhoud en revisie ter voorkoming van slijtage en problemen in de toekomst. Dit wordt ook wel preventief onderhoud genoemd. als er te weinig onderhoudsmonteurs zijn wordt er in de praktijk vaak minder preventief onderhoud gedaan maar juist meer reactief. Dat laatste gebeurd wanneer er echt problemen en storingen ontstaan. Vaak is het dan al te laat en worden productielijnen en machines stilgelegd. Bedrijven doen er dus alles aan om hun bezetting aan onderhoudsmonteurs op pijl te houden in 2020. Daarom blijven vacatures voor onderhoudsmonteurs open staan en wordt er actief gezocht naar invulling voor deze vacatures.