Mechatronica populaire term op vacatures in mei 2020

De term mechatronica is populair in vacatures in 2020. Er zijn verschillende bedrijven die vacatures hebben opengezet waarin ze vragen om iemand met ervaring in mechantronica of een vergelijkbare achtergrond. De opleiding mechatronica kan in BBL vorm of in BOL vorm worden gevolgd en zorgt voor een brede achtergrond op het gebied van werktuigbouwkunde. Daarbij gaat de aandacht uit naar mechanische techniek maar ook naar elektrotechniek en elektronica. Juist deze combinatie maakt iemand met een afgronde mechatronicaopleiding zo interessant voor veel bedrijven op de arbeidsmarkt.

Onderhoudsmonteurs met mechatronica

Bedrijven in de industrie en techniek zijn namelijk op zoek naar onderhoudsmonteurs. Vakmannen die allround zijn genieten hierbij de voorkeur. Iemand die verstand heeft van elektrotechniek, elektronica en mechanische techniek kan divers onderhoudswerk uitvoeren aan machines en productielijnen. Om die reden is in het verleden ook de opleiding mechatronica ontstaan. Deze opleiding voorziet in een behoefte op de technische arbeidsmarkt. Mocht je in bezit zijn van een mechatronicadiploma en verder willen studeren dan is dat zeker mogelijk. Het specialisme op dit gebied is voortdurend in ontwikkeling.

BBL of vacatures in mechatronica

Ben je op zoek naar een BBL opleiding mechatronica neem dan contact op met Technicum via de knop BBL Technicum. De consultants van Technicum kunnen je helpen om een geschikte BBL mecharonicaopleiding te volgen bij jou in de buurt. Mocht je al een opleiding hebben gedaan op het gebied van mechatronica en op zoek zijn naar werk in dit functiegebied neem dan contact op met Technicum uitzendbureau via de knop vacatures Technicum in de menubalk.