Solliciteren op technische functies tijdens de coronacrisis in 2020

Solliciteren tijdens de coronacrisis lijkt bijna een onmogelijke opgave. Je zou bijna denken dat solliciteren in deze tijd helemaal geen zin heeft. Toch is dat niet het geval. De arbeidsmarkt is ook in 2020 volop in beweging. De techniek staat niet stil en bedrijven die in de techniek actief zijn ervaren nog steeds dat de maatschappij doorgaat. De krapte aan technisch personeel op de arbeidsmarkt blijft bestaan. Toch is het niet eenvoudig om de juiste bedrijven te vinden als je een technische baan zoekt.

Het is daarom belangrijk om goed te zoeken. Er zijn bedrijven die vacatures uitzetten om beeld te scheppen dat ze het nog druk hebben. In dat geval kan je spreken van een soort reclame in de vorm van vacatures. Er zijn ook bedrijven die écht op zoek zijn naar personeel. Als je een goed beeld wilt krijgen van de bedrijven die actief op zoek zijn naar personeel kun je op internet naar extra informatie zoeken op de websites van bedrijven bijvoorbeeld of via social media. Je kunt dan nagaan of bedrijven veel projecten hebben lopen en nieuwe opdrachten hebben binnen gehaald. Als er veel positieve ontwikkelingen zijn kun je er vanuit gaan dat er echt personeel wordt gezocht.

Een ander methode is dat je jouw zoektocht naar werk gaat verbreden door bijvoorbeeld een technisch uitzendbureau in te schakelen. Een uitzendorganisatie zoals Technicum is zeer actief op de technische arbeidsmarkt en bemiddelt al jaren technisch personeel. Daardoor heeft Technicum een goed beeld van de vacatures die open staan bij bedrijven en op projecten. Technicum kan een belangrijke bijdrage leveren aan de zoektocht naar personeel. Wil je meer weten over deze uitzendorganisatie en haar actuele vacatureaanbod klik dan op de knop vacatures Technicum. Dan zie je een kloppend actueel vacatureoverzicht van jouw regio.