Is ChatGPT beschikbaar in Nederlands?


ChatGPT is beschikbaar in de Nederlandse taal. Als je ChatGPT in de Nederlandse taal wil gebruiken kun je eenvoudig Nederlandse woorden invoeren in deze chatbot. De chatbot zal deze prompts lezen en herkennen als Nederlands. De antwoorden van ChatGPT zullen daarom ook in het Nederlands worden gegeven. Het is echter ook mogelijk om aan ChatGPT te vragen om antwoorden in de Nederlandse taal te geven. Hoewel deze chatbot in meerdere talen kan antwoorden kunnen er wel taalkundige fouten voorkomen. Zo kunnen er fouten ontstaan in de grammatica en de volgorde van woorden in zinnen.

Formulering van een prompt

Hou er verder rekening mee dat de antwoorden van ChatGPT niet altijd kloppen. Deze chatbot maakt gebruik van miljarden woorden en vele informatiebronnen. Doormiddel van deep learning is ChatGPT als het ware getraind om de juiste antwoorden op vragen of andere input te geven. Deze input wordt ook wel een prompt genoemd oftewel een tekstuele input. Het is belangrijk dat een prompt zo kort en duidelijk mogelijk wordt geformuleerd. Dan is de kans dat ChatGPT de juiste informatie of de juiste reactie geeft het grootst. Vanwege die werkwijze is het belangrijk om de prompt in goed Nederlands te formuleren.

Verschillende talen van ChatGPT

Overigens is ChatGPT in veel verschillende talen beschikbaar. Naast Engels en Nederlands in ChatGPT op dit moment ook in het Duits, Frans, Spaans, Russisch, Hebreeuws, Grieks en Japans beschikbaar. De talen waarin ChatGPT beschikbaar is kunnen de komende tijd verder worden uitgebreid.