Vacature Zonnepanelen plaatsen in Friesland vanaf 1 februari 2023

Voor een aantal opdrachtgevers is Technicum opzoek naar fulltime zonnepanelenmonteurs voor de provincie Friesland. Wil jij graag fysiek werk combineren met denkwerk dan voel jij je als zonnepanelenmonteur waarschijnlijk als een vis in het water.          

Het belangrijkste effect van het werk van de zonnepanelenmonteur is bijdragen aan de verduurzaming van Nederland. Zonne-energie behoort tot de meest duurzame vorm van energiewinning waarmee het de wereldwijde gebruik van aardgas gereduceerd kan worden. De elektriciteit uit zonnepanelen kan namelijk worden gebruikt om warmtepompen te laten draaien waarmee woningen verwarmd kunnen worden. Het realiseren van een gasneutraal verbruik van energie in de miljoenen gebouwen die Nederland momenteel rijk is, is natuurlijk dat waar we met z’n allen naar streven!

Welke ervaring heb je nodig?

Wil jij  als zonnepanelen installateur voor Technicum komen werken dan verwachten wij dat jij bezit over een oplossingsgerichte werkhouding. Jij stelt je proactief op in de uitvoering en communicatie. Je werkt vaak in teams van 2 a 3 personen, je bent dus een teamspeler maar tevens ook zelfstandig. Zonnepanelenmonteurs werken op verschillend hoogtes waardoor het van belang is dat je geen hoogtevrees hebt. Een ander belangrijk aspect is dat je fysiek in goede gezondheid verkeerd omdat de werkzaamheden fysiek zwaar kunnen zijn. Je werkt op verschillende type daken van platte daken tot sterk hellende daken. Je moet kunnen werken met een zekere mate van bewustheid en tact om jezelf over daken te kunnen verplaatsen waarbij valgevaar en schade aan dakpannen, dakplaten of dakleer wordt tegengegaan. Jij kan daarnaast een goede inschatting maken van hoe je de zonnepanelen wilt gaan plaatsen en er voor zorgen dat de werkzaamheden zo veilig mogelijk uitgezet worden. Ook moet je secuur kunnen werken i.v.m.de plaatsing van dak rails die bijv. op de dakpannen worden gemonteerd en waarop de zonnepanelen komen te liggen. Het is een pré als jij ervaring hebt met het aansluiten van elektro, zodat je de zonnepanelen kun aansluiten op de meterkast.     

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris 2200-2400 bruto per maand;
  • Wekelijks uitbetaald;
  • Compleet technicum outfit;
  • Benodigde gereedschappen om de klussen mee te klaren
  • Breed keuze pakket uit opleidingen en cursussen volledig vergoed door Technicum. 
  • VCA binnen een paar weken te halen via Technicum
  • Reiskostenvergoeding van 0,19 euro per km;
  • Contract voor bepaalde dat kan worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd als er een.
  • Zonder diploma’s en ervaring biedt Technicum de mogelijkheid geheel vergoed een BBL-traject te volgen.

Over Technicum

De bedrijven die op zoek zijn naar monteurs in de zonnepanelen zijn gevestigd in en om Leeuwarden en goed te bereiken vanuit Dokkum, Drachten, Sneek en Heerenveen. Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden? Bij interesse of verdere vragen naar aanleiding van deze vacature kan je contact opnemen via de knop vacatures in de menubalk van deze website.