Vacature verwarmingsmonteur vanaf 28 december 2022

Verwarming is de afgelopen maanden misschien wel een van de belangrijkste onderwerpen geweest in het nieuws. Voortdurend werd gesproken over de gasprijs en de manier waarop woningen verduurzaamd kunnen worden. Voor het verduurzamen van installaties en het vervangen van aardgasgestookte installaties zijn echter experts nodig namelijk verwarmingsmonteurs in de installatietechniek. Binnen de installatiebranche heb je verschillende specialisaties en de verwarmingsmonteur is daar één van. Een verwarmingsmonteur weet alles van conventionele verwarmingstechnieken zoals de cv ketel die draait op aardgas. Steeds vaker kiezen mensen er voor om een cv-installatie te vervangen voor een warmtepomp die warmte onttrekt uit lucht of uit de diepere aardlagen. De techniek op dit gebied staat niet stil. Voor een verwarmingsmonteur is er volop werk. Niet alleen vandaag maar ook voor de komende jaren. Bovendien ben je als verwarmingsmonteur ook populair bij vrienden en familie omdat jij bepaalde kennis beschikt waar andere mensen veel geld mee kunnen besparen. Zou je graag verwarmingsmonteur willen worden of ben je al monteur en op zoek naar een andere baan? Kom dan snel in contact met Technicum zodat jouw specialisatie verder kan worden ontwikkelt in de toekomst.

Welke ervaring heb je nodig?

Verwarmingsmonteurs kunnen instromen met een verschillend profiel. Zowel voor ervaren verwarmingsmonteurs met 5 of meer werkervaring is er voldoende uitdaging als voor aankomende verwarmingsmonteurs. Het is belangrijk dat je leergierig bent en open staat voor nieuwe informatie want de ontwikkelingen in de installatietechniek verlopen snel. Daarnaast is het belangrijk dat je een rijbewijs hebt want de opdrachten vinden plaats door heel Friesland van Heerenveen tot Dokkum en van Harlingen tot Drachten. Een opleiding in de installatietechniek is zeer gewenst. Mocht je nog niet een opleiding hebben gedaan op dit gebied dan kun je altijd een BBL traject volgen in de installatietechniek.  

Over het bedrijf

Technicum staat in contract met verschillende bedrijven in de installatietechniek. Voor verwarmingsmonteurs zijn er daarom verschillende mogelijkheden om een nieuwe baan te krijgen. Het is eigenlijk maar net wat je wil. Een groot bedrijf met allemaal specialisaties in de installatietechniek? Dat is mogelijk in de grotere steden zoals Leeuwarden of Sneek. Of ben je juist meer een allround monteur en pas je meer bij een dorpsinstallatiebedrijf met minder mensen in dienst. Beide opties staan open. Er kan maatwerk worden geboden op basis van jouw wensen.

Arbeidsvoorwaarden

Een verwarmingsmonteur kan tegenwoordig vrij snel een salaris verdienen rond de 2800 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt hoe beter het is en hoe meer je kunt verdienen natuurlijk. Heb je veel verstand van installatietechniek dan kun je wellicht ook richting klanten een meer adviserende rol vervullen. Ook dat is mogelijk. Denk hierbij aan functies in de servicetechniek. Jij bent als installatiemonteur nog lang niet uitgeleerd. Daarom kun je ook kosteloos opleidingen en trainingen volgen zodat je nog meer weet van de techniek. Heb je een eigen auto en maak je reiskosten voor je werk? Geen probleem, want je krijgt reiskostenvergoeding. Bovendien krijg je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie in de verwarmingstechniek. Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.