Vacature plaatbewerker zetter Noord Friesland vanaf 28 december 2022

Heb je ervaring in de metaaltechniek en kun je goed machines bedienen? Dan is de vacature plaatbewerker zetter voor jou een interessante optie. Voor een middelgroot metaalbedrijf in het noorden van Friesland zijn wij op zoek naar een plaatbewerker die met computergestuurde machines metalen platen in de juiste vorm wil zetten. Het is een functie waarbij je gebruik maakt van een computersysteem en na gaat denken over de zetvolgorde. Daarnaast gebruik je naast je hoofd ook je handen om de platen te verplaatsen richting de machine. Een ideale functie dus voor iemand die zowel fysiek als mentaal bezig wil zijn. Deze functie start in feite in een soort operator positie. Naar mate je de machine beter leert kennen kun je doorgroeien naar een programmeurfunctie. Dat maakt dat deze functie niet alleen aan het begin uitdaging kan bieden maar ook volop perspectief heeft voor de toekomst. Heb je interesse gekregen? Dat is mooi! Lees snel verder hoe je in aanmerking kunt komen voor deze baan in de metaaltechniek.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor deze functie is het belangrijk dat je wat ervaring hebt opgebouwd in de metaaltechniek. Je kunt veilig en verantwoordelijk machines bedienen en hebt ook ervaring in maatvoering. Je bent nauwkeurig ingesteld en je kunt ook machines net zo nauwkeurig instellen. Zo is de machine als het ware een verlengstuk voor jou geworden. Je hebt kennis van metaalbewerking bijvoorbeeld door een bo opleiding op niveau 1 of 2 en je bent bereid om deze kennis in de praktijk verder uit te bouwen. Hoe? Doormiddel van opleidingen en trainingen bijvoorbeeld die door het bedrijf worden aangeboden om de machine zo goed en veilig mogelijk te bedienen. Je moet met eigen vervoer naar het bedrijf kunnen komen. Dat kan natuurlijk met de motor of auto maar ook met openbaar vervoer is het mogelijk als je niet te ver bij het bedrijf uit de buurt woont.

Over het bedrijf

Het bedrijf is actief als toeleverancier voor verschillende andere bedrijven in de regio. Er werken meer dan 50 werknemers bij het bedrijf. Er is een plaatwerkerij aanwezig maar ook een afdeling voor lastechnieken. Een afdeling verspaning is ook binnen het bedrijf gevestigd evenals een logistieke afdeling. Kortom een mooi groot bedrijf met verschillende specialisaties. Dat zorgt er voor dat je jezelf kunt ontwikkelen in je eigen functie maar eventueel ook andere functies kunt aanleren zodat je heel breed ingezet kunt worden.

Arbeidsvoorwaarden

Een plaatwerker kan met een startsalaris conform de cao instromen en zal na verloop van tijd kunnen doorstromen richting een salaris van 3000 euro bruto bij een fulltime dienstverband. Als de plaatwerker ook kan programmeren kan het salaris nog hoger worden. Ga je nog verder doorleren naast je werk dan kun je zelfs op een kantoorfunctie terechtkomen als bijvoorbeeld werkvoorbereider in de plaatbewerking of als tekenaar. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Uiteindelijk heb je zelf de belangrijkste invloed op je loopbaan. Opleidingen en trainingen worden kosteloos geboden door het bedrijf. Je kunt jezelf dus ontwikkelen zonder dat je daarvoor geld hoeft te betalen. Reiskosten krijg je overigens ook vergoed.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie in de plaatwerkerij. Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.