Vacature Technicum ONE Noord Nederland vanaf januari 2023

Is het jou ook opgevallen dat het personeelstekort binnen bijna alle sectoren in Nederland een serieuze kwestie is geworden?  Een van de hoofdfactoren voor dit probleem is de vergrijzing. Ook binnen de Techniek is hierdoor het vinden van goed personeel een zware opgave geworden en Technicum loopt hier tegenaan. Gelukkig heeft Technicum een oplossing!

Heeft jou ooit wel eens het gevoel bekropen om een functie in de techniek te bekleden en heeft dit je nooit losgelaten? Dan heb je nu de kans om in de techniek in te stromen via Technicum. Technicum biedt jou namelijk de kans via een zij-instroom in de Techniek aan de slag te gaan. Voor iedereen die nog geen ervaring in de Techniek heeft maar hierin graag aan de slag wil heeft Technicum namelijk het voorschakeltraject genaamd, ‘Technicum ONE’ in het leven geroepen. Tijdens deze 6 daagse cursus leer je de complete basiskennis van de installatietechniek.          

Welke ervaring heb je nodig

Om in aanmerking te komen voor het Technicum ONE-traject voeren we van te voren een intakegesprek met je. Na dit gesprek maak je een assessment om je instroomniveau te bepalen. Om functioneel te kunnen zijn binnen de installatietechniek beschik jij over de volgende persoonlijk eigenschappen: Je bent leergierig, je hebt een flexibele instelling en werkhouding, je houdt van de veranderingen in projecten, denkt in oplossingen en kunt veilig werken. Je bent verder een teamplayer met een hands on mentaliteit maar kunt ook goed zelfstandig werken. Voor het werken in de techniek wordt bijna altijd gevraagd naar een VCA- certificaat. Heb jij deze nog niet in je bezit, dan kan je deze halen tijdens het Technicum ONE-traject. Omdat de werkzaamheden in de installatietechniek veelal op projectmatige basis zijn en je dus vaak kan wisselen van locatie verwachten wij dat je in ieder geval in het bezit bent van een rijbewijs B en eventueel eigen vervoer.

Over het bedrijf

Bij Technicum heb je het voordeel gebruik te kunnen maken van het brede netwerk dat Technicum heeft binnen de techniek. Technicum is gevestigd door heel Nederland en heeft in regio noord, vestigingen in; Groningen, Leeuwarden, Heerenveen, Sneek, Zwolle en Alkmaar. Onderling zijn deze vestigingen nauw met elkaar betrokken wat jou als werkzoekende een voordeel positie oplevert in het vinden van een passende baan. 

Arbeidsvoorwaarden

Als je het Technicum ONE traject positief afrond, ga je via Technicum aan de slag. Technicum gaat samen met jou opzoek naar een passende opdrachtgever. De eerste 8 weken werk je daar via ons, waarna je na deze 8 weken het BBL-traject (werken-leren wordt volledig vergoed door Technicum) bij Technicum ingaat. Dit betekent dat je 4 dagen zal werken en 1 dag naar school gaat. Binnen twee jaar kan jij dan een volledig gecertificeerd monteur zijn. Hiernaast  verdien je meteen een mooi salaris, wat zal komen te liggen op ongeveer 2200  bruto o.b.v. een fulltime dienstverband. Je krijgt in eerste instantie via Technicum een tijdelijk contract wat bij goed functioneren kan worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Hiernaast biedt Technicum jou een reiskostenvergoeding per km en krijg je een compleet Technicum outfit. Ook zijn er volop mogelijkheden om jezelf binnen Technicum verder te ontwikkelen doormiddelen van een breed assortiment aan vervolgcursussen en opleidingen die Technicum aanbiedt.        

Aanmelden voor Technicum ONE?

Heb je interesse gekregen in Technicum ONE dan kun je direct reageren via de knop Technicum BBL. Dan kom je in de opleidingsomgeving van Technicum en kun je direct een aanmelding versturen voor Technicum ONE bij jou in de buurt.