Vacature metaalzetter Friesland vanaf 17 november 2021

Heb jij ervaring met kanten en zetten, of heb jij affiniteit met metaal en techniek en zou je graag de volgende stap willen maken? Dan is deze vacature uiterst geschikt voor jou. Je gaat als CNC machineoperator diverse plaatwerkproducten maken door verschillende metalen te zetten, kanten, persen en walsen. Dit doe je met behulp van diverse machines waarop je programma’s oproept op basis van tekeningen en klantspecificaties. Later ga je die programma’s ook schrijven en na een bepaalde periode krijg je een proeve van bekwaamheid. Bij de proeve worden verschillende handelingen die bij jouw werkzaamheden horen beoordeeld door een vakman en jouw directe leidinggevende. Wanneer je de proeve behaald ga je een functieschaal omhoog en zijn er diverse mogelijkheden om door te groeien binnen dit bedrijf.

Wie ben je?

Je beschikt over enige ervaring, of een beetje basiskennis van de metaaltechniek. De ervaring en/of kennis heb je opgedaan in de praktijk of tijdens een relevante opleiding waar je wel eens diverse metalen platen hebt geknipt, gezaagd, gesneden of geboren. Je kunt je affiniteit dus aantonen en je kiest bewust voor een loopbaan in de techniek waarin jij je verder wilt ontwikkelen. Tijdens je werkzaamheden ga je aan de slag met alle aspecten die bij plaatbewerking komen kijken, met de nadruk op kanten en zetten. De bedrijven waar deze vacature open staat zijn gevestigd in en om Leeuwarden en zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Leeuwarden, Franeker, Harlingen, Dokkum, Sneek en Drachten met zowel het openbaar vervoer, de auto of wanneer je in de buurt woont met de fiets of scooter.

Over het bedrijf

Deze functie staat open bij verschillende grote productiebedrijven binnen de metaaltechniek in Friesland in en om Leeuwarden. Je kunt hierbij denken aan bedrijven met +/- 100 werknemers maar ook aan kleinere bedrijven die zowel complete installaties en frames bouwen, maar ook halffabricaten die worden doorverkocht aan andere partijen. Kortom vaak hele diverse werkzaamheden en verschillende producten. De werkzaamheden binnen de bedrijven om tot de producten te komen zijn net zo divers. Je kunt denken aan verschillende technieken zoal snijden, zagen, kanten, zetten, boren, samentellen en lassen. Dit betekent dan ook dat er veel verschillende mogelijkheden zijn om door te groeien.

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken binnen een groot metaalbedrijf met vaak de nieuwste en hightech machines. Je wordt intern opgeleid om deze machines jezelf eigen te maken en krijgt daarin de nodige begeleiding. Je wordt zo klaargestoomd tot een ware metaalbewerker en afhankelijk van jouw eigen motivatie en ambitie is er ruimschoots de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen en door te groeien. Je komt eerst op contract bij Technicum op basis vast een fulltime werkweek, maar wel met de intentie om te worden overgenomen door het bedrijf en met kans op vaste aanstelling.

Daarnaast bieden we je;

  • Salaris tussen € 2.200,- en € 2.500,- afhankelijk van jouw ervaring;
  • Reiskostenvergoeding van € 0,19 cent per kilometer;
  • 25 verlofdagen en 8,33% vakantiegeld;
  • Vele dorgroeimogelijkheden binnen de organisatie;
  • Mogelijkheid om via Technicum verschillende opleidingen en trainingen te volgen als bijvoorbeeld VCA- VOL, heftruckcertificaat en veilig hijsen;
  • Technicum stelt voor jou kwaliteitskleding en de benodigde PBM’s ter beschikking.

Solliciteren

Heb je interesse in de vacature kanter / zetter in de metaaltechniek? Reageer dan via de knop vacatures in de menubalk. Mocht je graag een werken en leren traject willen volgen in de metaal dan kun je op de knop BBL Technicum klikken voor meer informatie over BBL trajecten in de metaalsector.