Vacature machinebankwerker operator in de metaal vanaf 13 mei 2023

Heb jij ervaring als operator of machinebediener? Kun je machines instellen om vervolgens producten te bewerken. Dan is deze vacature de moeite waard om de te lezen. Voor een groot bedrijf in de metaalproductie zijn we in Friesland op zoek naar machinebankwerkers. Een machinebankwerker is iemand die met behulp van machines metalen producten bewerkt. De bewerkingsmogelijkheden zijn divers. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan machines die worden gebruikt om metalen platen in de juiste vorm te buigen en te zetten. Daarnaast zijn er machinebankers die lasersnijmachines, lasrobots, ponsmachines en boorinstallaties bedienen. Zowel plaatbewerking als verspaning zijn processen die door machinebankwerkers worden gedaan. Als machinebankwerker heb je een specialisatie. Dat betekent dat je vaak één of enkele machines heel goed beheerst. Je kunt deze machines vullen maar ook programmeren waardoor ook computerkennis en ICT vaardigheden gebruikt kunnen worden. Dat is nu juist het unieke van deze functie het is zowel met het hoofd als met de handen werken.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in een productieomgeving met machines zorgt er voor dat je snel aan deze functie en werkzaamheden kunt wennen. Heb je ervaring met het instellen van machines dan is dat helemaal mooi meegenomen. Het is belangrijk dat je over een mbo opleiding op niveau 2 of hoger beschikt, liefst in een technische richting maar dat is geen harde eis. Werkervaring is belangrijker. Daarnaast is een leergierige houding belangrijk omdat je wel even moet wennen aan de machines. Verder is een rijbewijs gewenst maar ook dit is niet een harde eis als je ook bereid bent om met openbaar vervoer naar je werk te rijden. Je bent nauwkeurig ingesteld en hecht veel belang aan veilig werken.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar je aan de slag gaat is een groot metaalbedrijf met verschillende hoogwaardige machines staan die vaak meer dan 100.000 euro kosten. De kwaliteit die het bedrijf levert is hoogwaardig daarom doen veel bedrijven zaken met deze organisatie die haar hoofdvestiging heeft in het noorden van Friesland boven Leeuwarden. Verder kun je binnen dit bedrijf veel aandacht verwachten voor het personeel. Je hebt zelfs de mogelijkheid om zelf je eigen dag in te delen. Je mag namelijk 8 uur per dag werken maar kunt zelf bepalen in welk dagvenster je dit doet. Wil je iets eerder beginnen zodat je eerder kunt stoppen dan is dat mogelijk. Dit is een heel modern beleid dat er voor zorgt dat personeel werk en privé beter op elkaar kan afstemmen.

Arbeidsvoorwaarden

Het bedrijf valt onder de grootmetaal en dat is gunstig. Binnen de grootmetaal kun je goed verdienen. De hoogte van je salaris is afhankelijk van de functie die je precies gaat uitvoeren. Daarnaast kun je ook opleidingen en trainingen gaan volgen binnen het bedrijf of op een opleidingslocatie. Deze trainingen zorgen er voor dat je nog beter en veiliger met machines overweg kunt en deze nog beter kunt programmeren en bedienen. Wil je op den duur een andere functie uitvoeren dan kun je ook binnen het bedrijf doorstromen en jezelf specialiseren. De mogelijkheden hiervoor zijn breed. Daardoor heb je in de toekomst ook altijd uitdaging binnen het bedrijf. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd maar hebt ook de mogelijkheid om in een vast dienstverband te treden na verloop van tijd.

Solliciteren?

Heb je interesse gekregen in deze functie of ben je benieuwd naar meer informatie? Klik dan op het contactformulier van deze website of klik op de knoppen vacatures Technicum en BBL Technicum. Deze knoppen staan in de menubalk.