Vacature machinebankwerker Friesland vanaf 19 februari 2023

Heb je ervaring met het bedien van machines bijvoorbeeld omdat je operator bent geweest? Zou je graag deze ervaring verder willen ontwikkelen en een mooi vak willen leren? Dan kun je machinebankwerker worden. Een machinebankwerker is iemand die doormiddel van machines metaal bewerkt. Het kan hierbij gaan om het slijpen, boren, zagen, snijden, walsen, zetten of kanten van metaal. In de metaal zijn tegenwoordig bijna alle machines computergestuurd. Iemand die goed met computers om kan gaan heeft daarom voordeel bij werkzaamheden in het machinebankwerken. Een machinebankwerker vormt de basis in de metaaltechniek. Nadat de producten door machinebankwerker zijn gemaakt worden ze vervolgens naar andere afdelingen gebracht zoals de lasafdeling of de montageafdeling. Andere metaalbewerkers gebruiken de producten van machinebankwerkers om constructies verder af te maken.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring als operator  of machinebediener is vereist. Als je namelijk ervaring hebt in het bedienen van machines kun je ook sneller de machines aanleren die door machinebankwerkers worden gebruikt om metaal te bewerken. Het is belangrijk dat je nauwkeurig kunt werken en goed de maatvoering in de gaten kunt houden. Bij het machinebankwerken komt ook het lezen van technische tekeningen aan de orde. Daar hoef je niet beslist veel ervaring mee te hebben maar het is wel belangrijk dat je hier rekening mee gaat houden. Een rijbewijs is niet noodzakelijk maar kan wel handig zijn als je wat verder bij het bedrijf uit de buurt woont.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar we voor op zoek zijn naar een machinebankwerker is gevestigd in het Noorden van Friesland. De vestiging is in een klein dorpje boven Leeuwarden. Daar werken ongeveer 50 werknemers aan mooie producten. De meeste werknemers kunnen meerdere machines bedienen waardoor ze allround ingezet kunnen worden. Ook nieuwe werknemers leren met verschillende machines omgaan. Naast machinebankwerkers werken binnen het bedrijf ook lassers en mechanische monteurs. Het bedrijf is goed te bereiken vanuit Harlingen, Dokkum, Leeuwarden, Franeker en Drachten.

Arbeidsvoorwaarden

Je kunt een startsalaris verdienen van 2300 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Hoe meer ervaring je hebt hoe hoger je kunt worden ingeschaald. Daarnaast heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Vaak zijn opleidingen daarvoor een handig middel. Via Technicum kun je daarom verschillende opleidingen en trainingen volgen die volledig voor je worden betaald. Dat zorgt er voor dat je naar een hoger niveau kunt doorgroeien of juist een specialist kunt worden in jouw vakgebied. Je krijgt een contract voor bepaalde duur maar kunt ook een vast contract verwachten omdat het bedrijf uiteindelijk iemand in vast dienstverband er bij wil hebben.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Dan kun je contact opnemen via de knop vacatures in de menubalk.