Vacature lasser samensteller vanaf 21 februari 2023

Heb je ervaring met het lassen en samenstellen van constructies in de staalbouw of machinebouw? Dan is er voor jou natuurlijk volop werk te vinden. Deze vacature is één van de vacatures waar jij op kunt reageren. Toch is het de moeite waard om de vacature door te lezen. Binnen dit bedrijf ben je namelijk echt een oplossing voor een groot probleem. Het bedrijf heeft namelijk te maken men uitstroom van een aantal vakmensen waardoor er voor langdurig dienstverband een las- en samensteller functie open is komen te staan. Je kunt hier voor een ruime periode aan de slag met het samenstellen en aflassen van onderdelen van loodsen, bruggen en puiconstructies. Binnen het bedrijf ben je geen nummer maar een belangrijke persoon in het productieproces en zo wordt je ook behandeld. Wil je graag verantwoordelijkheid dragen voor je eigen product en laswerk? Dan is dit een mooie plek voor jou.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring op het gebied van MIG/MAG lassen is een vereiste. Minimaal 5 jaar ervaring op dit gebied is nodig om een behoorlijke A-hoogte te kunnen aanbrengen op het staal dat gemiddeld 1 cm dik is of meer. Daarnaast is het belangrijk dat je technische tekeningen kunt lezen en begrijpen. Ook hiervoor heb je een aantal jaren ervaring nodig. Lasdiploma’s op het gebied van MIG/MAG lassen zijn vereist op minimaal niveau 2. Je werkt meestal in positie onder de hand (PA) maar ook stapelen en uit de zij lassen kan voorkomen. Ook een binnenhoeklas en een buitenhoeklas kunnen voorkomen. Het is belangrijk dat je deze lasposities kent en dat je hier ervaring mee hebt.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze functie open staat is actief in de staalbouw. Hierbij kun je denken aan de bouw van loodsen maar ook aan bedrijfshallen, puiconstructies en dragende constructiedelen zoals bruggen en dergelijke. Je kunt in deze organisatie zowel als lasser werken maar ook als samensteller worden ingezet. Het bedrijf is gevestigd boven Leeuwarden maar kan ook vanuit Dokkum, Harlingen, Franeker en Hallum worden bereikt. In totaal werken er ongeveer 30 medewerkers bij het bedrijf. Naast lassers, samenstellers en voorbewerkers heeft het bedrijf ook monteurs in dienst die de staalconstructie op locatie in elkaar zetten. Zo maakt het bedrijf een compleet product voor haar klanten.

Arbeidsvoorwaarden

Als samensteller lasser kun je bij een fulltime dienstverband een salaris verdienen van ongeveer 2750 euro bruto per maand. Je krijgt daarnaast de mogelijkheid om lascertificaten te behalen voor verschillende lasposities. Daarmee kun je jouw niveau op het gebied van lassen aantoonbaar maken aan bedrijven. Daarnaast krijg je een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband. Je ontvangt reiskostenvergoeding voor de kilometers die je in je eigen auto gaat rijden om naar het werk te komen.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan direct via de knop vacatures Technicum in de menubalk.