Vacature constructiebankwerker lasser vanaf 16 februari 2023 in Friesland

Ben jij een ervaren lasser en ben je goed in het opbouwen van constructies en installaties? Wil je elke dag afwisseling en wil je ook nadenken over oplossingen voor technische problemen? Dan is deze vacature geschikt voor jou. Voor een toonaangevend bedrijf in de metaaltechniek zijn we op zoek naar iemand die mee wil werken in een klein team van ongeveer 10 werknemers. In dit team worden machines of onderdelen van machines gemaakt voor verschillende opdrachtgevers. Het gaat hierbij om machinebankwerken maar ook om montage en laswerkzaamheden. In dit team zijn ze op zoek naar iemand die wat meer ervaring en verstand heeft van lastechniek. Iemand die MIG/MAG kan lassen maar ook kan TIG lassen. Het bedrijf verwerkt staal en RVS. De opdrachtgevers waar het bedrijf machines en halffabricaten voor maakt zijn verschillend. Het zijn zowel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie als in de reguliere productie. De normen waaronder de machines en installaties worden geproduceerd verschillen daardoor waardoor ook op het gebied van kwaliteit maatwerk wordt geleverd. Voor een lasser/ samensteller is niet natuurlijk een mooie extra uitdaging.

Welke ervaring heb je nodig?

Je hebt ervaring nodig in de metaaltechniek en dan met name op het gebied van samenstellen en lassen. Als je MIG/MAG lassen beheerst is dat een goede basis maar mocht je ook goed TIG kunnen lassen dan is dat helemaal een goede aanwinst voor het bedrijf. Je maakt verschillende producten en daarom is het belangrijk dat je flexibel bent ingesteld. Het bedrijf zoekt geen werknemers die alleen in grote series kunnen werken. Een leergierige houding is van belang. Naast het samenstellen en lassen kunnen ook andere werkzaamheden aan de orde komen. Hierbij kun je denken aan boren, slijpen, snijden, kanten-zetten en daarvoor worden speciale machines gebruikt die veilig moeten worden gehanteerd. Binnen dit bedrijf wordt veel waarde gehecht aan mensen die veilig kunnen en willen werken.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat behoort tot de kleinere metaalbedrijven in Friesland. Het bedrijf is gevestigd in de buurt van Leeuwarden maar kan ook prima vanuit Franeker, Harlingen en zelfs Sneek worden aangereden. Je kunt binnen dit bedrijf rekenen op veel afwisseling. De ene dag maak je rvs constructies voor de zuivelindustrie terwijl je een andere dag frames maakt voor een koekjesfabriek. Hoe meer werkervaring je hebt opgedaan in de machinebouw hoe beter het is want dan kun je in alle facetten meteen meedraaien. Omdat dit bedrijf een klein team aan medewerkers in dienst heeft kun je rekenen op veel afwisseling. Werknemers kunnen voor een deel de werkzaamheden van elkaar overnemen hoewel iedereen wel zijn of haar eigen specialisatie heeft.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris van een constructiebankwerker lasser ligt rond de 2600 euro bruto per maand. Dit salaris kan echter omhoog gaan wanneer je meer lastechnieken beheerst en geheel zelfstandig aan de slag kunt op basis van technische tekeningen. Over het algemeen heb je daarvoor een paar jaar werkervaring nodig. Je kunt echter ook doormiddel van opleidingen en trainingen op een hoger niveau komen of meer allround worden. Gelukkig worden deze faciliteiten voor je betaald. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je jezelf inzet om deze opleidingen en trainingen succesvol af te ronden. Hoe meer je jezelf inzet hoe beter het resultaat voor jezelf zal worden maar ook voor het team. Je kunt als je met eigen vervoer gaat rijden ook een reiskostenvergoeding ontvangen. Bij dit bedrijf kun je aan de slag op basis van een contract voor bepaalde tijd maar ook een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Dan kun je contact opnemen via de knop vacatures Technicum in de menubalk.