Vacature assistent kanter zetter Noord Friesland vanaf 8 september 2021

Zou je graag aan de slag willen met computergestuurde productiemachines in de plaatbewerking dan is deze vacature interessant voor jou. Voor twee toonaangevende bedrijven in de metaaltechniek zijn we op zoek naar mensen die graag aan de slag wil als aankomend vakkracht. Het is belangrijk dat je voor deze vacature leergierig bent en een echt vak wil leren in de metaaltechniek. Daar krijg je ook alle ruimte voor. Er is een groot tekort aan vakkrachten in de metaaltechniek. Met name aan kanters en zetters is veel behoefte. In deze functie vouw je metalen platen met behulp van een computergestuurde machine in een gewenste vorm. Deze machine wordt geprogrammeerd doormiddel van een CNC computerprogramma. Uiteraard leer je deze manier van programmeren bij het bedrijf aan doormiddel van een interne training. Naast kanters en zetters is er ook behoefte aan medewerkers die aan de slag willen in het boren en snijden van metalen platen met behulp van machines.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor deze vacature is een klein beetje basiskennis van de metaaltechniek vereist. Als je bijvoorbeeld op een opleiding wel eens wat metalen platen hebt gezaagd, geknipt, geboren of gesneden dan weet je een beetje wat metaalbewerking inhoud en kun je een bewuste keuze maken om in de metaaltechniek verder te gaan. Je moet namelijk wel bewust kiezen voor een loopbaan in de techniek. Tijdens je werk leer je de verschillende taken die bij het plaatbewerken en dan met name het kanten en zetten horen. Het is belangrijk dat je wel op je werk kunt komen. De organisaties waar we functies voor kanter en zetter hebben open staan zijn gevestigd in dorpen rondom Leeuwarden. Als je beschikt over een auto, scooter of elektrische fiets kun je er prima komen.

Over de bedrijven

Het gaat in deze functie om grote productiebedrijven in de metaaltechniek. Bedrijven die ruim 100 werknemers in dienst hebben en hun eigen platen en andere materialen snijden, zagen, kanten, zetten, boren, samenstellen en lassen tot verschillende producten. Dit kunnen zowel complete frames zijn als halffabricaten. De bedrijven zijn vanuit Dokkum, Drachten, Leeuwarden, Franeker, Sneek en alle plaatsen de daar boven vallen goed te bereiken. De bedrijven zijn gericht op productie van metalen producten. Deze maken ze voor verschillende opdrachtgevers in Nederland maar ook daar buiten. De producten zijn afwisselend waardoor de werkzaamheden ook afwisselend zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Voor deze vacature wordt een salaris geboden van 2000 euro voor een startende kanter zetter bij een fulltime dienstverband. Wanneer je over meer ervaring beschikt en ook redelijk zelfstandig aan de slag in de programmering van CNC gestuurde zetbanken dan kun je een salaris verdienen van 2500 euro bruto per maand of meer. De bedrijven verstrekken reiskostenvergoeding van 0,19 per kilometer woon-werkverkeer. Het is mogelijk om binnen de bedrijven meerdere opleidingen te volgen waardoor je gespecialiseerder wordt of nog breder inzetbaar.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature neem dan contact op via de knop vacatures in de menubalk aan de zijkant en bovenkant van deze website.