Vacature plaatwerker kanter zetter Noord Friesland vanaf november 2020

Plaatbewerking is een specialistisch vak in de metaaltechniek. Dat wordt vaak onderschat maar gelukkig weet dit bedrijf plaatbewerking op de juiste waarde te schatten. De vacature kanter zetter is een vacature waar niet iedereen voor in aanmerking kan komen. Het gaat om specialistisch werk waarbij de kantbank / zetbank geprogrammeerd moet worden en de zetvolgorde moet worden bepaald. Er moet gebruik worden gemaakt van de juiste messen en mallen. Als kanter / zetter werk je bij dit bedrijf in een zelfstandige functie. Je hebt echter verschillende ervaren collega’s om je heen die je kunnen ondersteunen als je vragen hebt. Binnen de organisatie zijn bovendien volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Welke ervaring heb je nodig?

Werkervaring achter een kantbank en zetbank is vereist. Mocht je over ervaring beschikken in het programmeren van deze machines dan maakt jou dat extra geschikt voor deze functie. Een MBO opleidingsniveau is gewenst in de richting van de metaaltechniek, plaatbewerking of werktuigbouwkunde. Mocht je niet over een MBO diploma beschikken maar wel veel praktijkervaring hebben opgedaan dan kun je ook solliciteren. Ervaring met kanten en zetten is namelijk de belangrijkste eis in deze vacature. Het betreft een fulltime functie in dagdienst. Soms wordt er in een drukke periode in 2 ploegen gewerkt.

Over het bedrijf

Het bedrijf is een grote organisatie in de metaaltechniek. Het heeft een uitgebreid machinepark met moderne plaatbewerkingsmachines. Binnen het bedrijf werken meer dan honderd personen op de werkvloer in verschillende functies in de metaaltechniek en werktuigbouwkunde. De sfeer is informeel. Het bedrijf hecht grote waarde aan de veiligheid en gezondheid van de werknemers. Dat blijkt ook uit de coronamaatregelen die het bedrijf heeft doorgevoerd.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

Voor deze full time functie is een salarisrichtlijn tussen de 2300 en 2700 euro op basis van de werkervaring en het opleidingsniveau van de sollicitant. Het bedrijf biedt verschillende opleidingsmogelijkheden kosteloos aan. Op die manier kunnen werknemers zich verder ontwikkelen. Verder verstrekt het bedrijf een reiskostenvergoeding van 0,19 euro per kilometer. Voor ploegentoeslag en overwerken wordt de CAO voor de grootmetaal gehanteerd. Werknemers krijgen in eerste instantie een tijdelijk contract maar het bedrijf heeft de intentie om iedere werknemer te behouden. Een vast contract is daardoor ook zeker mogelijk.

Hoe kun je solliciteren op deze vacature?

Je kunt je sollicitatie indienen via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Achter deze knop zit tevens een overzicht met alle vacatures die Technicum van haar opdrachtgevers heeft ontvangen door heel Nederland. Mocht je dus niet in de buurt van Friesland wonen dan is er in het overzicht wellicht een vacature bij jou in de buurt.