Wat is Technicum ONE precies?

Technicum ONE is een opleidingsprogramma dat wordt aangeboden door Technicum uitzendbureau met als doel om mensen die geen of nauwelijks technische kennis hebben te helpen aan de eerste opstap naar een technische loopbaan. Technicum ONE opleidingen kunnen in een aantal verschillende technische richtingen worden gevolgd. De belangrijkste richtingen zijn:

  • Technicum ONE elektrotechniek
  • Technicum ONE installatietechniek
  • Technicum ONE mechatronica
  • Technicum ONE duurzame techniek waaronder zonnepanelen plaatsen

Naast de bovengenoemde Technicum ONE opleidingsrichtingen zijn er ook specifieke Technicum ONE mogelijk die Technicum in samenwerking met opdrachtgevers kan ontwikkelen.

Technicum ONE opleidingsprogramma

Een Technicum ONE opleidingsprogramma is praktijkgericht. Dat blijkt ook uit de lessen die worden gevolgd in een praktijkruimte. Technicum ONE opleidingen worden in groepsverband gedaan. Samen met andere cursisten ga je na een instructie aan de slag met je eigen praktijkopdrachten. Deze opdrachten worden gemaakt onder het toeziend oog van een ervaren specialist. Deze specialist geeft tips en adviezen zodat de cursist aan de slag kan en de installatie of machine conform de geldende normen op kan bouwen.

Duur Technicum ONE

De duur van een Technicum ONE opleidingsprogramma is meestal rond de twee weken. Omdat het programma heel praktijkgericht is kan een deelnemer in deze twee weken veel vaardigheden in de praktijk toepassen. Er wordt ook theoretische kennis geboden maar deze kennis is altijd praktijkgericht zodat de cursist weet wat er moet gebeuren. Na een week kennis toepassen vinden vaak een aantal terugkomdagen plaats waarin specifieke kennis wordt toegepast en de deelnemers de mogelijkheid krijgen om bijvoorbeeld een VCA of NEN3140 te behalen. Deze opleidingen en trainingen worden aan de functie en beroepsgroep waar de Technicum ONE kandidaat voor wordt opgeleid.

Wat kun je met Technicum ONE?

Na twee weken kan de Technicum ONE kandidaat aan de slag als assistent in een bepaalde beroepsgroep. De kandidaat is dan echter nog niet volleerd en zal in de praktijk nog aanvullende opleidingen en trainingen moeten volgen voordat de werkzaamheden geheel zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. Een Technicum ONE kandidaat kan na het behalen van het ONE traject overstappen op een BBL programma dat ook door Technicum aangeboden wordt. Dat zorgt er voor dat een erkende MBO opleiding gehaald kan worden in de techniek. Techniek biedt deze BBL opleidingen in samenwerking met een ROC aan. Daarnaast zorgt Technicum er voor dat de BBL opleiding gevolgd wordt bij een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor Technicum ONE

Doormiddel van Technicum ONE wordt een eerste stap gezet in een loopbaantraject in de techniek. Heb je interesse in Technicum ONE? Klik dan op de knop BBL Technicum om meer te weten te komen.