Technicum ONE technische opleidingen voor aankomend technisch personeel

Via Technicum ONE is een speciaal ontwikkeltraject waarin deelnemers met nauwelijks technische kennis en ervaring worden opgeleid tot technisch specialist. Het opleidingstraject duurt in totaal 8 weken. In deze periode worden kandidaten begeleid in het aanleren van technische vaardigheden en de bijbehorende theorie. Iedereen kan zich aanmelden voor Technicum ONE maar de ervaring en kennis van personen verschilt. Technicum kijkt hierbij goed naar het vertrekpunt van de kandidaat. De kennis en ervaring die aanwezig is wordt uitgebouwd in het programma. Zo kan maatwerk worden geboden aan alle deelnemers aan het opleidingsprogramma van Technicum ONE. Dit maatwerk is van belang omdat hiermee passende oplossingen worden geboden in de basis van de technische loopbaan.

Hoe ziet het opleidingsprogramma Technicum ONE er uit?

Het opleidingsprogramma van Technicum ONE start met 8 weken opleiding die als basisopleiding kunnen worden beschouwd. Hierin worden deelnemers als technisch specialist opgeleid, bijgeschoold en op hoog niveau gecoacht. Dit gebeurd in de 8 weken opleiding maar ook gedurende de hele loopbaan die de deelnemer heeft bij Technicum. De eerste 8 weken opleidingsprogramma zijn als volgt ingedeeld:

  • Week 1: vier dagen klassikaal les bij het ROVC
  • Week 2: vijf dagen praktijk bij jouw leerbedrijf
  • Week 3: twee terugkomdagen en drie dagen praktijk
  • Week 4 tm 8: Volledig gericht op praktijk

Aanmelden voor Technicum ONE

Iedereen die overweegt om een loopbaan te starten in de techniek kan zich aanmelden voor Technicum ONE. Ook mensen die willen herintreden in de techniek kunnen in het programma van Technicum ONE aan de slag. Aanmelden kan via de knop BBL Technicum of doormiddel van het reactieformulier van de website.

Samenvatting Technicum ONE

Kort samengevat is Technicum ONE een opleidingsprogramma van 8 weken voor werkzoekenden of werkenden die graag een loopbaan in de techniek willen starten zonder dat ze daar ervaring in hebben. Technicum ONE is een opleidingstraject dat in nauwe samenwerking plaatsvind met het ROVC. Technicum heeft in haar programma gezorgd voor een ideale combinatie van theorie en praktijk. Deelnemers krijgen in het traject waardevolle kennis en leren de juiste vaardigheden aan om een loopbaan in de techniek te starten.