Technische BBL opleidingen om tekort aan technisch personeel op te vangen in oktober 2018

In de bouw en de techniek staan aan het einde van 2018 nog steeds veel vacatures open. Deze vacatures kunnen niet worden ingevuld met het huidige aanbod aan werkzoekenden op de arbeidsmarkt behalve wanneer er omscholingstrajecten en bijscholingstrajecten worden ingezet. Veel werkzoekenden met een werkloosheidsuitkering merken dat hun cv niet altijd even goed aansluit op de vacatures die open staan op de arbeidsmarkt. Er moeten oplossingen worden gevonden als men de laatste werklozen ook aan een baan wil helpen.

BBL als oplossing
Het belangrijkste wat men kan doen is het vinden van oplossingen waardoor vraag en aanbod op de arbeidsmarkt elkaar beter kunnen vinden. BBL opleidingen worden daarbij steeds vaker ingezet door technische erkende leerbedrijven maar ook (VCU) uitzendbureaus bieden steeds vaker opleidingen aan op basis van de Beroepsbegeleidende leerweg oftewel BBL. Doormiddel van BBL kan een deelnemer werken en leren. Dat betekent dat er inkomsten zijn. Een WW-er die in een BBL traject instroomt is meestal meteen uit de WW en verdiend geld tijdens zijn of haar BBL opleiding. Bovendien zorgt BBL er voor dat men niet alleen een opleiding volgt maar tegelijkertijd ook werkervaring opdoet en een belangrijke referentie kan krijgen als men toch op den duur het erkend leerbedrijf gaat verlaten. Dikwijls bieden erkende leerbedrijven ook een soort baangarantie voor BBL-ers die hun BBL-opleiding succesvol hebben afgerond.

Aanmelden voor BBL
Als je ook in aanmerking wilt komen voor een BBL traject dan kun je jezelf op deze website aanmelden door op de knop BBL Technicum in de menubalk te drukken. Als je dat doet kom je op een aanmeldformulier. Zodra je dit aanmeldformulier hebt ingestuurd zal er binnen twee tot drie werkdagen contact met je opgenomen worden door een opleidingsadviseur. Dit is vrijblijvend voor beide partijen maar zorgt er wel voor dat je precies weet wat je mogelijkheden zijn.