Technicum ONE 24 oktober 2022

Technicum ONE gaat weer met een nieuwe groep deelnemers van start op 24 oktober 2022. Wil jij ook een overstap maken naar de techniek dan is Technicum ONE een goede oplossing. Doormiddel van het ONE traject kun je namelijk de basiskennis leren van elektrotechniek of installatietechniek. Hiervoor heb je geen diploma’s of werkervaring nodig. Natuurlijk rekent Technicum wel op je enthousiasme en doorzettingsvermogen om de overstap naar de techniek tot een succes te maken. Inschrijven voor Technicum ONE kan via de website van Technicum die je kunt bereiken via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Ook kun je klikken op de knop BBL Technicum in de menubalk. Hieronder kun je meer informatie lezen over het programma Technicum ONE.

Wat is Technicum ONE?

Technicum ONE is een speciaal traject van 8 weken waarin deelnemers doormiddel van theorie en praktijk alle basiskennis aanleren die ze nodig hebben om aan de slag te gaan in de techniek. Hierbij wordt specifiek ingezoomd op de elektrotechniek. Dit is een sector met veel verschillende beroepen in zowel de woningbouw, industrie en utiliteit. Deze beroepen hebben allemaal bepaalde basiskennis en basisprincipes. Deze aspecten worden daarom aangeleerd tijdens het leerwerktraject Technicum ONE:

  • Het herkennen en gebruiken van specifiek gereedschap voor elektromonteurs;
  • Aanbrengen van draden, afmonteren, plaatsen van schakelaars en wandcontactdozen en centraaldozen;
  • Het lezen van elektrotechnische tekeningen en schema’s;
  • Alles over de veiligheid op de werkvloer waarbij het ook mogelijk is om VCA te behalen;
  • Deelnemers leren veilig werken volgens de NEN3140 norm;

Het voorschakeltraject bestaat uit verschillende stappen. In het eerste deel leert de deelnemer in een praktijkruimte de verschillende vaardigheden. Daarna ga je aan de slag in de praktijk bij een elektrotechnisch installatiebedrijf. Bij een elektrotechnisch installatiebedrijf leer je op verschillende projecten jouw kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen. Deze kennis en vaardigheden worden daarnaast aangeleerd door ervaren monteurs. Je werkt in de praktijk samen met monteurs die jarenlange ervaring hebben. Daardoor kunnen ze jou alles vertellen over hoe je de theorie in de praktijk kunt brengen. Het gaat daarbij om de standaard installatie maar ook om domotica en hernieuwbare energie. Je leert al deze aspecten bij een erkend leerbedrijf. Technicum heeft contact met verschillende leerwerkbedrijven door heel Nederland waarin leerwerkplekken beschikbaar zijn. Daarom kun je overal in Nederland aan de slag met Technicum ONE.

Aanmelden voor Technicum ONE

Heb je interesse in Technicum ONE dan kun je jezelf aanmelden via de knop BBL Technicum in de menubalk. In die omgeving kun je ook op Technicum ONE klikken om je specifiek voor dit opleidingstraject aan te melden. Mocht je vragen hebben dan kun je ook via het contactformulier reageren van de website.