Technicum start vakschool BBL na bouwvak 2022

Technicum is al jaren actief in het opleiden van technisch personeel. Hiervoor heeft Technicum verschillende samenwerkingsovereenkomsten gesloten met Regionale Opleidingscentrums oftewel ROC’s maar ook met andere opleidings- en cursusinstellingen. Hierdoor kan Technicum vrijwel voor iedereen die een opleiding of training in de techniek wil volgen een passende opleiding bieden. Toch stopt het hier niet bij. Technicum wil meer bieden en dat kan op het gebied van oriëntatie en loopbaanbegeleiding. Er zijn namelijk nog veel werkzoekenden in Nederland die graag in de techniek aan de slag willen maar nog helemaal geen technische achtergrond hebben. Doormiddel van een speciale vakschool kunnen werkzoekenden via Technicum zich oriënteren op bepaalde technische functies in de installatietechniek en elektrotechniek.

Vakschool elektrotechniek en installatietechniek

Dit zijn twee technische sectoren waarbinnen veel vacatures open staan. Technicum kan doormiddel van een specifiek starttraject samen met de deelnemers bekijken of de technische werkzaamheden bij de persoon passen. Vanuit dit starttraject kan worden beoordeeld of de persoon aan de slag kan in de elektrotechniek of installatietechniek in een assistentenfunctie. Daarnaast vormt de vakschool ook een ideale opstap naar een verdere ontwikkeling. Hierbij kun je denken aan een opstap richting een complete BBL opleiding in de elektrotechniek of BBL installatietechniek. Uiteraard worden deelnemers op dit gebied begeleid door ervaren consultants van Technicum die niet alleen verstand hebben van de BBL opleidingen maar ook van de de technische arbeidsmarkt in de omgeving van de deelnemer. Dat komt omdat Technicum vestigingen heeft door heel Nederland. Elke Technicumvestiging heeft daardoor kennis van de lokale markt maar ook van lokale opleidingsinstellingen. De vakschool wordt ook lokaal geboden waardoor iedere deelnemer niet ver hoeft te rijden om de Technicum vakschool te volgen.

Starten op de Technicum vakschool?

Heb je interesse in de Technicum vakschool? Neem dan contact op via de knop BBL Technicum en stuur je cv in. Je kunt ook via het reactieformulier van deze website je vragen stellen en je sollicitatie insturen.