Technicum ONE elektrotechniek van start in oktober 2022

Technicum ONE is een opleidingstraject in de techniek. Er zijn verschillende varianten van Technicum ONE ontwikkeld. In Zuid-Nederland is Technicum ONE al actief maar de eerste lichting van Technicum ONE in Noord-Nederland gaat van start in oktober 2022. Tijdens 6 opleidingsdagen leren deelnemers de basisvaardigheden die nodig zijn om als assistent elektromonteur aan de slag te gaan. Omdat veiligheid op de bouw van groot belang is krijgen deelnemers ook nog NEN3140 en aanvullend de mogelijkheid om een VCA certificaat te behalen.

Aan de slag in de techniek

Na afloop van het eerste deel van Technicum ONE kunnen de deelnemers aan de slag bij erkende leerbedrijven in de elektrotechniek. Met deze leerbedrijven heeft Technicum afspraken gemaakt over de begeleiding van de deelnemers. Samen met ervaren monteurs kunnen de leerlingen hun werkzaamheden in de praktijk oppakken. Ze leren wandcontactdozen monteren, centraal dozen plaatsen en de bijbehorende draden trekken. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de nieuwbouw, renovatie en utiliteit. De nadruk komt niet alleen te liggen op bestaande installaties maar ook duurzame installaties zoals het plaatsen zonnepanelen en LED-verlichting en alle bijbehorende systemen.

Deelnemen aan Technicum ONE

Technicum ONE is voor iedereen die aan de slag wil in de techniek maar nog onvoldoende technische achtergrond heeft. Mensen die bijvoorbeeld in de logistiek of productie hebben gewerkt en de overstap willen maken naar de techniek kunnen prima solliciteren. Ook mensen met een andere opleidingsachtergrond kunnen in aanmerking komen voor een Technicum ONE traject. Wil je meer weten? Dan kun je via de knop vacatures Technicum of de knop BBL Technicum reageren. Daarnaast is het ook mogelijk om via de knop met het reactie-formulier van de website te reageren. Na afronding van Technicum ONE kun je ook een BBL opleiding volgen in een aanverwante technische richting. Daarvoor is Technicum ONE een goede basis zodat je meteen goed aan de slag kunt met de stof die wordt geboden in het BBL traject.