Technicum ONE actief vanaf september 2022

Technicum ONE is een opleidingsprogramma dat is ontwikkeld om iedereen die graag aan de slag wil in de techniek en hiervoor nog geen passende opleiding heeft te helpen aan de nodige theoretische en praktische kennis. Vooral voor de beroepsrichting installatietechniek, elektrotechniek, mechatronica en alle vakgebieden die hier binnen vallen is Technicum ONE een ideale oplossing. Deelnemers krijgen bovendien de mogelijkheid om VCA en indien gewenst NEN3140 te volgen. Daardoor kunnen ze ook veilig aan de slag op de bouw en in een omgeving met elektrische systemen en installaties.

Samen met Technicum een technische loopbaan beginnen

Het tekort aan technische vakmensen is groot in Nederland. Een passende algemene basisopleiding in de techniek is daarom een belangrijke basis voor een verdere loopbaan in de techniek. Veel mensen twijfelen echter of ze voldoende basisaanleg hebben voor een technische baan. Daarvoor biedt Technicum ONE ook een oplossing. Voordat je met het opleidingsprogramma start leer je namelijk jezelf kennen en kom je er achter welke technische richting het beste bij je past. Je kunt namelijk past effectief jezelf ontwikkelen als je jezelf kent. Doormiddel van vragenlijsten en capaciteitentesten kom je te weten wie je bent en wat je zou kunnen. Deze basisaanleg zorgt voor een eerste stap. Natuurlijk krijg je ook begeleiding vanuit consultants van Technicum die gesprekken met je voeren over je loopbaanwensen en de opleidingen die daarbij passen.

Technicum ONE aanmelding

Technicum weet waar behoefte aan is op de arbeidsmarkt. Dat komt omdat Technicum al ruim 30 jaar actief is in de arbeidsbemiddeling in de techniek. Dat levert veel kennis van de arbeidsmarkt op en die kennis wordt gedeeld met de deelnemers aan Technicum ONE. Zo volg je niet alleen een opleiding die bij jou past maar ook een opleiding die nuttig is voor de arbeidsmarkt. Zo kun je altijd blijven werken in een vakgebied met uitdaging voor jou en goede loopbaanperspectieven. Wil je meer weten? Klik op de knop BBL Technicum of stuur een reactie in via het reactie formulier.