Technicum zoekt technisch personeel vanaf 21 september 2021

Het technische uitzendbureau Technicum heeft veel vacatures ontvangen van haar opdrachtgevers. Het aantal technische vacatures in de arbeidsmarkt neemt toe. Technicum heeft vanuit haar netwerk verschillende mensen een mooie technische baan kunnen aanbieden. Er blijven echter nog veel vacatures onvervuld. Daarom is Technicum ook aan het einde van de maand september dringend op zoek naar technisch personeel. Het gaat hierbij niet alleen om werkzoekenden met veel ervaring in de techniek, ook mensen met minder ervaring zijn bij Technicum van harte welkom om te solliciteren.

BBL techniek

Heb je nog geen werkervaring in de techniek maar zou je hierin wel graag aan de slag willen? Dan is zelfs een BBL traject mogelijk. Doormiddel van Beroepsbegeleidend leren kun je namelijk tijdens je werk leren. Dit wordt ook wel werkend leren genoemd of een leerwerktraject. Doormiddel van deze trajecten krijg je veel praktijkervaring bij een erkend leerbedrijf in de techniek. Daarnaast leer je 1 dag in de week of in de avonden de theoretische aspecten van je werkzaamheden en vakgebied. Zo kun je leren en meteen geld verdienen. BBL trajecten worden gehouden vanuit het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland. Na het afronden van een BBL traject heb je een officieel erkend MBO diploma en kun je jezelf nog verder ontwikkelen in jouw vakgebied.

Technicum

Een diploma in een technische richting heeft grote meerwaarde op de arbeidsmarkt maar steeds meer bedrijven zijn vanwege de krapte op de arbeidsmarkt bereid om minder diploma’s te eisen in hun vacatureteksten. De focus komt daardoor meer op de motivatie van de werkzoekende te liggen. Ben je bereid om in de techniek aan de slag te gaan en heb je interesse in een specifiek technisch vakgebied dan is het de moeite waard om een loopbaan in de techniek te overwegen in 2021. Een overstap maken naar de techniek is in dit jaar vrij eenvoudig vanwege de hoeveelheid vacatures. Daarnaast zijn er organisaties zoals Technicum die je goed kunnen ondersteunen bij het vinden van een passende baan of BBL traject in de techniek.