Technisch Werken

VDL Nedcar gaat 700 flexbanen schrappen vanaf 4 november 2019

Het technologiebedrijf VDL Nedcar wil 700 banen schrappen. Het zou volgens het bedrijf gaan om banen in de flexibele schil van het bedrijf. Door de reorganisatie zullen er ongeveer 400 werknemers overblijven op de locatie in Born. In de week van 4 november zal de afbouw van flexibele arbeidskrachten worden gestart. Aan het einde van dit jaar zal de afbouw van de flexibele schil zijn afgerond. Volgens VDL Nedcar kan slechts een deel van deze arbeidskrachten worden overgeplaatst naar andere vestigingen van het bedrijf.

In augustus werd door VDL al bekend gemaakt dat er wat zou gaan veranderen aan het personeelsbestand. Volgens het bedrijf is dit noodzakelijk vanwege een daling in de productie van het bedrijf. Er werd in augustus nog gesproken over minimaal 600 flexbanen die zouden verdwijnen. Dat werd toen echter niet door het bedrijf bevestigd. Inmiddels is duidelijk dat het aantal flexibele banen dat zal verdwijnen waarschijnlijk hoger komt te liggen. Het piekjaar voor VDL was 2018. Toen had VDL in totaal 7000 werknemers in dienst. Tegen het einde van 2018 werd echter duidelijk dat de markt zou krimpen. Toen werden al duizend banken geschrapt. Volgens VDL zijn de vooruitzichten voor 2020 niet heel goed voor de automarkt. Om die reden is bekend gemaakt dat er nog eens 700 banen worden geschrapt in de flexibele schil.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!